GasztroBaráth

Zebrakocka

20151018_130456[1]

Eléggé rumlisra sikeredett ez a rövid hét, csak most jutottam el odáig, hogy bepötyögjem a hétvégi sütink receptjét. Mostanában kicsit ambivalens a viszonyom a sütővel (konkrétan messzire kerülöm, egyrészt mert sikerült megkapnia egy kicsit a pofimat, ami még nem jött teljesen helyre, másrészt pedig halálra rémültem, amikor hirtelen füstölni kezdett), ezért továbbra is olyan nasiságokat gyártok, amelyekhez nem kell bekapcsolnom (nyilván csak idő kérdése, mikor heverem ki a történeket, túl leszek rajta, nem kell aggódni értem:-)). A helyzet nem kicsit határolta be kedvenc gasztrojátékom, a Blogkóstoló keretében nekem sorsolt Xsara, próbálkozásaim a konyhában nevű blogon történő barangolást. De így sem tartott sokáig, hogy halálosan szerelmesek legyek egy receptbe, amelyet azonnali hatállyal el is készítettem, és mivel viharsebesen elfogyott, úgy vélem sikerrel tettem. 

Zebrakocka

20151018_130456[1]

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 5 ek kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • 1 ek rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • 3 dl tej

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 1 nagyobb tortabevonó (vagy 20 dkg étcsoki)
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

Először a krémet tudjuk le. Egy lábosban elkeverjük a lisztet a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a cukrot, a maradék kókuszt és a puha vajat. Félretesszük.

Egy nagy tálba tesszük a darált kekszet, hozzáadjuk a kakaóport, a baracklekvárt, a rumot, a vajat, a porcukrot és a tejet. Ruhaujj felgyűr, tésztát összegyúr. Három részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen közepes tepsi méretű lapokat nyújtunk belőle. 

A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, beletesszük az egyik lapot, mehet rá a krém fele, a második lap, a krém másik fele, végül a harmadik lappal befedjük a sütit. 

És már csak annyi a dolgunk, hogy vízgőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót (étcsokit) az olajjal, egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és készen vagyunk, egy éjszakára elküldjük szundizni a sütőbe a finomságot, másnap szeleteljük és habzsoljuk. Vigyázat, azonnali függőséget okoz!

20151018_130456[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!