Apukám párja álmodta meg ezt a sütit, tegnap készült belőle a prototípus, ami olyan sikert aratott a családon belül, hogy ma elkészült az egész tepsis változat. Tegnap reggel ugyanis apukám párja úgy ébredt, hogy márpedig ő most és azonnal elkészíti a család kedvenc sajtos hajtoványából a kakaós változatot is. Kísérletképpen az újabb adag sajtos finomság harmadából elkészült a csokis nasi, amely viharsebesen elpárolgott, így eldőlt, hogy még ma elkészül az egész adagos változat, mert ugye kis adag nem adag. El is készült, lehet fogadásokat kötni, hogy a mindjárt esedékes vacsora után mennyi marad belőle…
Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés:
Semmi extrára nem kell készülni, nem macerásabb a dolog, mint egy kakaós csiga. 0,5 dl tejbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk és türelmesen megvárjuk, amíg felfut. Egy kelesztőtálba tesszük a lisztet (stréberek szitálhatják, én ehhez túl lusta vagyok), elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, mehet hozzá a maradék tej, az élesztős tej és az olaj. Ruhaujj felgyűr, tésztát bedagaszt, tiszta konyharuha, 45 perc kelesztés.
A megkelt tésztát lisztezett felületen nem túl vékonyra nyújtjuk, jól megszórjuk nesquick-kel és cukorral, majd vastagon feltekerjük, mint a bejglit. És most jön a fondorlat. A feltekert tésztából trapézokat vágunk imigyen:
A trapézokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tiszta konyharuha, újabb 45 perc kelesztés. Aztán már csak annyi a dolgunk, hogy jól megkenjük a tetejüket a felvert tojással, és már tolhatjuk is be a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol rekordidő, kb. 10 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, egy pohár tejjel vagy teával mennyei reggeli vagy vacsora.
Jó étvágyat!