Sajttal – sonkával tűzdelt paradicsomos csirkemell

A vasárnapi húsleveshez ezúttal nem a szokásos rántott hús készült, hanem kreatívkodtam egy kicsit. Ennek oka az volt, hogy amint megláttam a sajttal-sonkával tűzdelt paradicsomos csirkemell fotóját az e havi Nők Lapja Konyhában, azonnal tudtam, hogy ez nekem kell.  Nincs vele túl sok meló, még a mostani lassított üzemmódomban (francba az influenzával!) is hamar elkészült, látványos és nagyon finom ebéd lett belőle. A betegség okán nem is szaporítom nagyon a karakterek számát, jöjjön a recept és néhány fázisfotó:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk (=óvatosan bevagdossuk) tetszés szerinti sűrűségben (kb. a háromnegyedéig vágjuk be, de nagyon vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a husit, különben annyi a tűzdelésnek). Sózzuk, borsozzuk őket, majd megkenjük őkelméket olívaolajjal. A sajtot és a sonkát feldaraboljuk, és már jöhet is a kedvenc részem, szépen beledugdossuk őket a zsebecskékbe.

Egy kisebb tálban elkeverjük a hámozott, darabolt paradicsomot 2 evőkanál olívaolajjal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) és a morzsolt chilivel. Mehet hozzá ízlés szerint só, bors (kóstolgassunk lelkesen!) és a szárított bazsalikom.

Előkapunk egy akkora jénait, amelybe belefér a négy csirkemell egymás mellé, beleöntjük a paradicsomos ragut, rá sorakoztatjuk a sajtos-sonkás csirkemelleket, és már csak annyi a dolgunk, hogy betoljuk a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

Közben megfőzzük a tésztát, reája pakolunk némi ragut és egy csirkemellet, és már falatozhatjuk is az olaszos ízvilágú ebédet. Egyszerű, mégis különleges étel, érdemes kipróbálni.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »