Tiramisu vajkrémmel

Óriási rajongója vagyok a tiramisu műfajának, rengeteg verziót kipróbáltam már, ezért természetesen nagyon kíváncsi lettem, amikor apukám barátnője elmesélte, hogy ő teljesen másként készíti ezt a finomságot mint ahogyan én szoktam. Nem mascarponét használ, hanem vajkrémet, és a kávéba sem rumot vagy likőrt tesz, hanem tejet, és nem kakaópor kerül a tetejére, hanem csokireszelék. Nosza, próbáljuk ki ezt is! Így viharsebesen eldőlt az e heti desszert kérdése, tiramisupárbajra került sor, mindenki úgy készítette el a finomságot, ahogyan szokta. Nos, az eredmény természetesen döntetlen lett, mindkét verzió nagyon jól sikerült, az enyém itt olvasható, a vajkrémes változatot pedig e helyütt adom közre:

Tiramisu vajkrémmel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A két tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és vajkrémmel.

Egy tálban kemény habbá verjük a tejszínt, és, hogy legyen mit mosogatni, egy másik edényben habbá verjük a tojásfehérjét is. A tojásos krémbe óvatosan beleforgatjuk előbb a tejszínt, majd a tojásfehérjehabot. És az érdemi melóval meg is lennénk, már csak a rétegzés maradt hátra.

Egy nagyobb tál aljába simítjuk a krém 1/3-át, majd teszünk rá egy sor tejes-cukros kávéban megforgatott babapiskótát, jöhet a krém következő harmada, újabb kávéban forgatott babapiskóta, végül a maradék krém. És már csak annyi a dolgunk, hogy a tetejét bőven megszórjuk tortadarával, és az egész cucc mehet is a hűtőbe néhány órára. Fagylaltos tálkákba adagoljuk a finomságot, és addig habzsoljuk, amíg lehet. Vigyázat, függőséget okoz!

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »