Ne legyenek illúzióink, ezek nem azok ételek, amelyeket néhány perc, vagy fél óra alatt össze tudunk dobni (egy-két kivétel természetesen akad, de nem ez a jellemző). Ezek ínyenc kaják, amelyekkel sokat kell bíbelődni, akkor álljunk neki, ha rá tudunk szánni több órát az elkészítésükre. Inkább ízlésformáló, mint mindennapi használatra alkalmas szakácskönyvről van szó, amely bebizonyítja, hogy a vegetáriánus konyhát is lehet nagyon magas szinten művelni.
Engem már a bevezetővel megvett a szerző kilóra, annyira emberien írta le, hogyan keveredett a magazinhoz, miként merült el a kísérletezésben, és mekkora pluszt tud hozzátenni az ételekhez attól, hogy ő maga húsevő, hiszen így csak és kizárólag az ízhatással foglalkozik, és ezért tud a legvadabb párosításokból is mennyei finomságokat varázsolni elénk. Felsorolhatatlan a rendkívül jól strukturált könyv (hozzávalók alapján gyűjti csokorba a recepteket) által kínált ételek sora, minden oldalon egy-egy újabb zseniális, nem kevés alkalommal meghökkentő ízpárosítással találkozhatunk, mindezt zéró nagyképűség, annál több egyszerű, közérthető, emberi kommentárral kísérve.
Nagyon ritkán fogunk ebből a könyvből elkészíteni egy-egy receptet, főleg az időigényesség miatt, de meglódítja a fantáziánkat, és arra buzdít, hogy bátran kísérletezzünk a konyhában. Kell ennél több?
10/10