Kakukkfüves paradicsomos lepény tofuval

Hűtőtakarításból születnek a legjobb vacsora/reggeli ötletek, legalábbis nálam. Mivel eléggé beleszeretős alapon szoktam receptet választani, ezért bármikor előfordulhat, hogy a megvásárolt hozzávalók hoppon maradnak a hűtőben, mert végül mégis mást készítek el, mint amit terveztem. Egy idő után túlzsúfolttá válnak a hűvös polcok, szükségessé válik a maradékok felhasználása, mielőtt lejárnának, és szégyenszemre ki kellene dobni őket. Ezúttal egy kóbor leveles tészta és egy csomag tofu járta már az utolsó napjait, sürgősen ki kellett találnom, milyen formában fogom eljuttatni őket a pocimba, mielőtt túl késő lenne. Szerencsére éppen most érkezett meg a Vidék íze c. újság aktuális száma, és amint belelapoztam, azonnal beleszerettem egy egyszerű, de nagyszerű receptbe, amely tökéletes megoldást jelentett az én hatalmas problémámra. Pár perces melóval mennyei finomság készült, nem utoljára került az asztalra, az biztos!

Kakukkfüves paradicsomos lepény tofuval

Hozzávalók:

– egy csomag leveles tészta

– 3 ek sűrített paradicsom (nálam ennek hiányában piros arany)

– 2 db paradicsom

– 25 dkg koktélparadicsom

– 2 tk kakukkfű

– 2 ek olívaolaj

– 2 ek balzsamecet

– egy csomag tofu (vagy kecskesajt)

– 1 tojássárgája

– só, bors

Elkészítés:

Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, elegyengetjük rajta a kicsomagolt leveles tésztát. Egyenletesen elkenjük rajta a sűrített paradicsomot (piros aranyat). Erre sorakoztatjuk a felkockázott paradicsomokat, és a félbevágott koktélparadicsomokat. Rászórjuk a kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. A tofut apróra vágjuk és eloszlatjuk a tetején. A tészta széleit megkenjük tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, és már tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).

Villámgyorsan elkészülő finomság, reggelire vagy vacsorára bármikor jöhet!

Jó étvágyat!

 

 

Tovább a blogra »