Banános karamelles csokitorta

Ismét felvirradt kedvenc gasztrojátékom, a Blogkóstoló napja. Nagyon szeretem ezt a kezdeményezést, mert jó alkalmat ad arra, hogy alaposabban is körülnézzek egy-egy gasztroblogger kollegina konyhájában. Ezúttal Sherpa konyháját kaptam meg a sorsolás szeszélye folytán, kíváncsian szemrevételeztem a nagyon színes palettát. Sok morfondírozás után végül az volt a döntő a választásban, hogy gyönyörű banánokra tettem szert a zöldségesnél, és ebben a témakörben a banános karamelles csokitortába szerettem bele első pillantásra. Hamar elkészült és mennyeien finom lett!

Banános karamelles csokitorta

Hozzávalók:

– 25 dkg darált keksz

– 7 dkg vaj

– 10 dkg étcsoki

– 4 banán

– 1 citrom leve (nálam egy kupica citromlé)

– 3 dl tejszín

– 5 dkg cukor

– 1 cs habfixáló

– szeletelt mandula

Elkészítés:

Az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk.

Egy tálba tesszük a darált kekszet, hozzáadjuk a mikróban megolvasztott vajat, és az étcsokit. Egy 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belenyomkodjuk a kekszes masszát, úgy, hogy pereme is legyen. Legalább egy fél órára elküldjük szundizni a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.

3 banánt felkockázunk meglocsoljuk a citrom levével, és jól összeforgatjuk. A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a banánt.

Elővesszük a hűtőből a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával, egyenletesen elsimítjuk rajta a banános habot. A megmaradt banánt felkarikázzuk, elosztjuk a torta tetején, amelyet jól megszórunk kakaóporral. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és boldog mosollyal arcunkon elpusztítjuk a finomságot.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »