Rumos sport szelet

Masszív csokoholizmusom genetikai okokból eredeztethető, természetesen atyámtól örököltem ezt az édes függőséget. Nem tudom, hogyan csinálja, de mindig talál csokis recepteket a neten, amelyet nemes egyszerűséggel megoszt az idővonalamon, ami az ő olvasatában azt jelenti, hogy ezt a sütit szeretné, minél előbb. Most ez landolt az internetes felületemen. Mivel most itthon vagyok (felmondási idő, idegbeteg munkakeresés helyett úgy döntöttem, kipihenem magam, jelenleg az ájultan alvós-filmnézős-blogírós-sütős-főzős állapotban leledzem), ezért nem volt akadálya annak, hogy gyorsított ütemben nekiálljak ennek a pár perc alatt elkészülő finomságnak. Hogy milyen sikerrel? Nos, megdermedni sem volt ideje a csokinak a tetején, nem is tudok prezentálni tepsis képet, már csak morzsák vannak belőle…

Rumos sport szelet





Hozzávalók:

50 dkg darált keksz

– 5 ek kakaópor

– 20 dkg vaj, felolvasztva

– 15 dkg cukor

– 2 cs vaníliás cukor

– 1 dl tej

– 1 dl kávé

– 1 dl rum

Tetejére:

– 1 tortabevonó vagy 20 dkg étcsoki

Elkészítés:

Rém bonyolult elkészíteni a finomságot. Egy nagy tálba tesszük a darált kekszet, hozzákeverjük a kakaóport és a cukrokat. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, a kávét és a rumot. 
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen. 
Vízgőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót vagy étcsokit, rákenjünk a kekszes alapra, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk! Egyszerű, gyors és isteni finom!

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »