Tiramisu palacsinta
Első látásra beleszerettem a receptbe, amikor megláttam
Gizinél, de nagyon úgy tűnt, hogy halasztanom kell a projektet, mert semmi kedvem sem volt abban az őrült melegben palacsintát sütni. De nincsenek véletlenek, egyetlen húgomék éppen aznap készítettek irgalmatlan mennyiséget ebből a finomságból, így nekem is jutott belőle, ezzel elhárult a legfőbb akadály az ínycsiklandozó desszert elkészítése elől. Csak a tölteléket kellett gyorsan összedobnom, és már habzsolhattam is ezt isteni nasit!
Tiramisu palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintához:
– 20 dkg liszt
– 3 db tojás
– 5 dkg vaj
– 2 tk porcukor
– 1 ek kakaó
– csipet só
– szénsavas ásványvíz
Krémhez:
– 25 dkg mascarpone
– 4 db tojássárgája
– 15 dkg porcukor
– 2 cs vaníliás cukor
– 2 dl habtejszín
Egyebek:
– babapiskóta
– 2 ek mandulalikőr
– 2 dl langyos kávé
– 2 ek cukor
– kakaópor a palacsinta tetejére
Elkészítés:
A palacsintatésztához a tojásokat összekeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és az olvasztott vajjal. Ezután adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet, majd apránként a szénsavas ásványvizet. Előkapjuk a palacsintasütőt, és kisütjük a palacsintákat.
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral gőz fölött, állandó keverés mellett jó habosra, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt cukros-tojásos keverékhez.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez.
A langyos kávét összekeverjük a cukorral és a mandulalikőrrel.
Már csak össze kell állítani a finomságot. Fogunk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Jól megpakoljuk kávéba forgatott babapiskótával, feltekerjük, végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Lehetetlen abbahagyni, függőséget okoz!
Jó étvágyat!