Narancsos gyümölcskenyér

Sütöttem egy csokis – narancsos piskótát, ami nem jött be (elfogyott azért családon belül, nem kell aggódni, nálunk süti még nem maradt parlagon) . Ilyen is van. Viszont reggeli nélkül maradtam, és sürgősen ki kellett találnom valami egyszerűt és finomat és narancsosat. Szerencsére eszembe jutott, hogy a Nők Lapja Desszert különszámában láttam egy narancsos gyümölcskenyeret, gyorsan megkerestem a receptet, örömmel láttam, hogy minden hozzávaló adott, semmi akadálya nincs annak, hogy nekiálljak a sütésnek. Percek alatt készen van, és nagyon finom! 

Narancsos gyümölcskenyér





Hozzávalók:

3 tojás

– 10 dkg cukor

– 10 dkg puha vaj

– 1 narancs reszelt héja és leve

– 20 dkg liszt

– fél csomag sütőpor

– fél tk só

– 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (nálam 10 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva és 10 dkg mazsola)

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat, a narancs héját és levét.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzákeverjük a tojásos elegyhez, végül az aszalt gyümölcsöket is hozzáadjuk.
Kivajazunk és lisztezünk egy püspökkenyér formát, beleöntjük a tésztát, és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Szeleteljük, egy pohár tejjel/kakaóval isteni finom reggeli/vacsora!
Jó étvágyat!

Tovább a blogra »