Banánkenyér

 
Miért kellett belelapoznom az asztalon heverő Nők Lapja Konyha Desszert különszámába, miért? Hát tudok és akarok én ellenállni egy jó receptnek? Dehogyis! Szerelem volt első látásra a banánkenyér, sprinteltem a zöldségeshez beszerezni az alapanyagokat, és már állhattam is neki a nagyon egyszerűen elkészíthető finomságnak. Egy baj van vele: nagyon gyorsan fogy…

Banánkenyér

Hozzávalók:

– 4 banán

2 tojás

– 1 dl olaj

– 20 dkg liszt

– fél csomag sütőpor

– csipet só

– 2 ek kakaópor

Elkészítés:

A banánokat meghámozzuk. Két banánt botmixerrel leturmixolunk, hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és az olajat. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaóport, és hozzáadjuk a banános elegyhez. 
Egy őzgerincformát kivajazunk, lisztezünk, majd beletöltjük a masszát. A maradék két banánt felkarikázzuk, a masszába nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. fél óra  alatt készre sütjük (tűpróba!). Megvárjuk, míg kihűl, szeleteljük, hamizzuk.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »