Sütőtökös rakott krumpli

Rajongok a rakott krumpliért. Elég gyakran készül nálunk, és, mivel nem szeretem szeretem az egyhangúságot, amint találok egy jó ötletet a műfajban, azonnal kipróbálom az új ízvilágot. Amint megláttam a Vidék íze c. újságban a sütőtökös változatot, azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy kipróbáljam a receptet. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, a sütőtök és a rozmaring különleges ízt ad neki, mégis megmarad a hamisítatlan rakott krumpli feeling. Többször elkészítős finomság!

Sütőtökös rakott krumpli

Hozzávalók:

70 dkg burgonya

– 60 dkg tisztított sütőtök

– 2 szál száraz kolbász felkarikázva

– 1 tk szárított rozmaring

– só, bors

– 1 tk szárított chilipaprika

– 1 dl tejszín

– 1 dl tejföl

– 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Kivajazunk egy jénai tálat.
A burgonyát meghámozzuk, nyersen uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sütőtököt felkockázzuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a krumplit, a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, a chilipaprikát, és a reszelt sajtot, végül hozzáforgatjuk a kolbászt is. 
A keveréket beleöntjük a jénaiba. A tetejét megkenjük a tejszín és a tejföl keverékével, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Gyors, egyszerű, mégis különleges, tökéletes vasárnapi ebéd!
Jó étvágyat!
Tovább a blogra »