Csokihabos-sütés nélkül

Ez a munkanap áthelyezés kicsit összekeverte a szokásos napirendemet, melynek következében nem volt kedvem este, amikor hazaértem, az előre kinézett sütit elkészíteni, mert túl bonyolult lett volna, ezért gyors áttervezés következett, rávetettem magam a receptjeimre, és elő is húztam a kupac aljából egyet (még régebben nyomtattam ki a Nosaltyról, most sajnos nem találtam meg az oldalon, ezért nem tudom linkelni), amely néhány perc alatt készen volt, és el tudtam hozzá  használni a maradék kávét is, melyet életmentési célzattal voltam kénytelen lefőzni, amikor hazaértem. Gyorsan összedobtam, és örültem, hogy milyen jó lesz a szombati munkanap után elővenni a hűtőből. Aztán ma reggel leesett a hó, beállt nálunk a jéghelyzet, nem kockáztattam a saját és a kocsim épségét, azaz itthon maradtam. De legalább jól néz ki a fotókon a hó, mint háttér. És egyáltalán nem utolsó sorban isteni finom a süti, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Csokihabos -sütés nélkül

Hozzávalók:

–  2 csomag babapiskóta

Mártogatáshoz.

– 1,5 dl kávé

– 1,5 dl tej

– 4 tk cukor

– 1 ek rum

Csokihabhoz:

– 5 dl tejszín

– 1 púpos ek porcukor

– 2 púpos ek kakaó

– 1 cs vaníliás cukor

Csokimáz:

– 1 púpos ek cukor

– 1 púpos ek kakaó

– kevés víz

– 5 dkg vaj

Elkészítés:

Egy tálkában összekeverjük a kávét, a tejet, a cukrot és a rumot.
Egy közepes tepsit kerítünk. A babapiskótákat megforgatjuk a kávés elegyben, és szorosan lerakjuk a tepsi aljára. 
A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot, és kemény habot verünk belőle.
A csokihabot elsimítjuk a babapiskótákon.
A csokimáz hozzávalóit egy kis lábosban felmelegítjük, annyira, hogy kicsit folyékony legyen. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne a kis kockákra vágott vajat. Ezután szépen rácsurgatjuk a habra, és már készen is vagyunk.
A sütit egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig szépen behabzsoljuk. Vigyázat, függőséget okoz!

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »