Barackos túrókocka

Két fényképezőgépem bánta ezt a sütit. Na jó, ez csak írói túlzás, de már tényleg harmadjára sütöm meg, csak azért, hogy legyen róla kép. Ugyanis mind a két fényképezőgépem egy nappal az után adta be a kulcsot, hogy lefényképeztem a nasit, és természetesen már nem tudtam leszedni a képeket. Most megsütöttem harmadjára is, vasárnap be is írtam a posztot, de az utolsó percben elszállt a bejegyzés. Ez a recept el van átkozva! De most már azért is felrakom a blogra, és mivel nem szeretném, ha megint valami történne, nem is szaporítom tovább a szót, írom is a receptet, amelyet citromhabnál találtam.
Barackos túrókocka

Hozzávalók:

Tésztához:

– 25 dkg liszt

– 6 dkg porcukor

– 13 dkg vaj

– 1 tojás

– csipet só

– 1/2 csomag sütőpor

Töltelékhez:

– egy nagy doboz őszibarackkonzerv

– 2 ek búzadara

– 50 dkg túró

– 8 dkg étkezési keményítő

– 20 dkg cukor

– 50 dkg tejföl

– 2 tojás

– 1 tk vaníliakivonat

Elkészítés

A befőttet lecsöpögtetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és az aljára simítjuk a tésztát. 
A töltelék alkotó elemeit, a barack és a búzadara kivételével elkeverjük egy nagy tálban.
Az őszibarackot apró darabokra vágjuk.
Elővesszük a tepsit, a tészta tetejét megszórjuk a búzadarával, rászórjuk az őszibarackot, majd ráöntjük a túrós tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütit, és kb.50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Ha langyosra hűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, és már ehetjük is.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »