Málnás tejfölös pohárdesszert

Csütörtökön a semmiből rám tört a málna éhség. Nekem bizony málna kellett most és azonnal. De mégis milyen formában vegyem magamhoz a nagyon is földi mannát? Éppen Mautner Zsófi videóit néztem a neten (hetente egyszer mindig megnézem a tévéműsorról készült felvételeket), amikor szembetalálkoztam egy málnás pohárdesszerttel. Én mindig mondom, hogy nincsenek véletlenek, ezzel el is dőlt a nasi kérdése. Egy meglepően egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságról van szó, amelyhez különleges hozzávalók sem kellenek, mégis valami nagyon különleges ízorgia sikeredik belőlük. Érdemes kipróbálni!
Málnás tejfölös pohárdesszert


Hozzávalók:

– 1 csomag fagyasztott málna

– 3 dl tejföl

– 1 tk vaníliakivonat / egy vaníliarúd kikapargatott magjai

– 2 citrom

– 8 db babapiskóta

– 2 ek porcukor

Elkészítés:

Egy nagy tálat kerítünk, beletesszük a tejfölt, ráreszeljük a citromok héját, hozzáadjuk fél citrom levét és a porcukrot.
A málna felét pürésítjük, átpasszírozzuk (én simán kihagytam, elsősorban lustasági okokból, de ez nem rontott semmit a nasin), majd óvatosan hozzákeverjük a tejfölös krémhez. Ettől lesz szép színe a desszertnek.
A maradék málnából néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit hozzáadjuk a tejfölös keverékhez.
És már csak magunk mellé kell készítenünk minden hozzávalót, és kezdődhet a rétegzés.
A pohár aljára babapiskótát morzsolunk,  majd krémet halmozunk rá, újabb réteg piskóta, és végül újra krém következik. A tetejére néhány szem málnát teszünk, és már készen is vagyunk.
Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap pedig nincs más dolgunk, mint szépen kikanalazni a desszertet a pohárból.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »