Bailey’s – stracciatella trifle
Legutóbb az utolsók között küldtem be a Blogkóstolóra a kiválasztott receptet, nem kicsit szégyenkeztem ezen tény miatt, ezért elhatároztam, hogy a következő fordulóban gyorsabb leszek. És lőn, újra itt a
Blogkóstoló, én pedig első lására bele is szerettem Trollanyunál
ebbe a receptbe. Miért húztam volna az időt? El is készítettem rögvest , el is fogyott hamarost.
Bailey’s-stracciatella trifle
Hozzávalók:
– 2 csomag babapiskóta
– 1 l tej
– 2 dl búzadara
– 2 dl cukor
– 2 tojás
– 1 rúd vanília
– csipet só
– 12,5 dkg vaj
– 2 dl tejszín (az eredeti receptben nem ez volt a mennyiség, csak én nem figyeltem, és ez lett belőle)
– 3 (nálam 5) ek porcukor
– 5 dkg étcsoki reszelve
– 1 dl tej (ez sem stimmel az eredeti recepttel, jól van na, könyvet olvastam, ilyenkor mindig ez van)
– 1 dl Bailey’s
Elkészítés
Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható ez a rendkívül finom nasi.
Az 1 l tejben elkeverjük a csipet sót, a búzadarát,a cukrot, az enyhén felvert tojásokat, valamint a vaníliarúd kikapart magjait és a rudat is, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük (bizony, ez egy turbózott tejbegríz). Ez után még néhány percig főzzük, majd kivesszük belőle a vaníliarudat. Kevergetve szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a puha vajat felkockázva, és simára keverjük.
A tejszínt a porcukorral keményre verjük, belereszeljük a csokit a reszelő nagy lyukú oldalán, és egyenletesen elkeverjük.
A tejet és a Bailey’s-t elkeverjük. És ennyi, már csak rétegezni kell.
Fogunk néhány poharat, mindent a közelünkbe készítünk, és nekiállunk a nagy műnek: a babapiskótát megforgatjuk a tejes-Bailey’s-es keverékben, beletördeljük a pohár aljába. Mehet rá a grízes krém, majd a tejszínhabos-csokis krém, és így folytatjuk a rétegezést, amíg tart a pohár.
Egy éjszakára mehet a hűtőbe a finomság, másnap pedig szépen, csöndben, feltűnés nélkül gyorsan kikanalazzuk a pohárból.
Jó étvágyat!