Bailey’s krémlikőr brownie

A Blogkóstoló aktuális fordulóján a sorsolás szeszélye folytán Trollanyutól kellett választanom receptet. Nem volt könnyű a feladat, hiszen végtelenül sorjáznak nála a különlegesen finom édességek.
Hosszas gondolkodás után végül egy brownie-ra esett a választásom. Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ízvilágú sütemény született, bár nem volt szegény hosszú életű. 

Bailley’s krémlikőr brownie

Hozzávalók:

– 15 dkg vaj

– 12 dkg étcsoki

– 20 dkg cukor

– 4 tojás

– 20 dkg liszt

– csipet só

– 3 ek Bailey’s krémlikőr

A krémsajtos réteghez:

– 45 dkg krémsajt

– 7,5 dkg cukor

– 1 tojás

– 3 ek Bailey’s krémlikőr

Elkészítés

A vajat a csokival vízgőz felett megolvasztjuk, kicsit kihűtjük. A tojásokat a cukorral krémesre keverjük. A lisztet elkeverjük a sóval. Már csak össze kell önteni mindent egy tálba: a tojásos keverékhez hozzáadjuk az olvasztott csokis vajat, majd a lisztet, végül a krémlikőrt. 
A krémsajtos réteghez minden hozzávalót egy tálba teszünk és mixerrel simára keverjük. 
Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük a massza felét, erre rásimítjuk a krémsajtos réteget, majd a maradék masszát. Egy villával márványosra keverjük, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!)

Meg kellene várni, amíg kihűl, de reménytelen vállalkozás, ezt bizony enni kell, amíg van belőle!

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »