Bailey’s krémlikőr brownie
A
Blogkóstoló aktuális fordulóján a sorsolás szeszélye folytán
Trollanyutól kellett választanom receptet. Nem volt könnyű a feladat, hiszen végtelenül sorjáznak nála a különlegesen finom édességek.
Hosszas gondolkodás után végül egy brownie-ra esett a választásom. Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ízvilágú sütemény született, bár nem volt szegény hosszú életű.
Bailley’s krémlikőr brownie
Hozzávalók:
– 15 dkg vaj
– 12 dkg étcsoki
– 20 dkg cukor
– 4 tojás
– 20 dkg liszt
– csipet só
– 3 ek Bailey’s krémlikőr
A krémsajtos réteghez:
– 45 dkg krémsajt
– 7,5 dkg cukor
– 1 tojás
– 3 ek Bailey’s krémlikőr
Elkészítés
A vajat a csokival vízgőz felett megolvasztjuk, kicsit kihűtjük. A tojásokat a cukorral krémesre keverjük. A lisztet elkeverjük a sóval. Már csak össze kell önteni mindent egy tálba: a tojásos keverékhez hozzáadjuk az olvasztott csokis vajat, majd a lisztet, végül a krémlikőrt.
A krémsajtos réteghez minden hozzávalót egy tálba teszünk és mixerrel simára keverjük.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük a massza felét, erre rásimítjuk a krémsajtos réteget, majd a maradék masszát. Egy villával márványosra keverjük, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!)
Meg kellene várni, amíg kihűl, de reménytelen vállalkozás, ezt bizony enni kell, amíg van belőle!
Jó étvágyat!