Epres – habos pohárdesszert (eton mess)



Még mindig az eper bűvöletében zajlanak konyhai próbálkozásaim. Nem tudok betelni ezzel a finomsággal, muszáj mindig újabb recepteket kipróbálnom. Az eton mess desszertről már sokat hallottam, Ő egy hagyományos angol desszert, a Windsor mellett fekvő Eton College-ről kapta a nevét. Állítólag itt készítették ugyanis először,

méghozzá a Winchester College diákjai ellen vívott, évente megrendezett krikett

meccs alkalmából, és ez a mai napig mit sem változott. Igazi diákédesség: gyorsan megvan, és hamar elfogy.
Természetesen ismét Mautner Zsófihoz fordultam receptért, most sem csalódtam, nagyon finom nasi készült az ő iránymutatásai alapján. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, érdemes!

Epres-habos pohárdesszert (eton mess)

Hozzávalók

– 3 ek eperlekvár

– 1 vaníliarúd kikapargatott belseje (1 tk vaníliakivonat)

– 1 citrom

– 50 dkg eper

– 5 dl tejszín

– 5 dkg porcukor

– 4 kész habcsók (részemről saját készítésű volt, de a bolti is tökéletesen megfelel a célra)

Elkészítés

Az eperből félreteszünk néhány szemet, a többit felkockázzuk és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk az eperlekvárt, a citrom héja, a vaníliakivonat, összekeverjük.
A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük.
A habcsókot apróra törjük, és hozzáadjuk az epres keverékhez.
A tejszínhabot hozzákeverjük az elegyhez. Ellenőrizzük a minőséget (képtelenség kihagyni ezt a lépést, olyan illata van a nasinak, hogy az ellenállás hasztalan).
És már készen is vagyunk. Poharakat kerítünk, elosztjuk benne az epres habot, a tetejét eperrel és habcsókkal díszítjük, és már mehet is a hűtőbe egy éjszakára. Másnap döbbenten nézzük, hogy milyen gyorsan elpárolog ez az édes kis semmiség.


Jó étvágyat!



Tovább a blogra »