Capuccinós nanaimo kocka

Múlt héten csütörtökön hosszas gondolkodás után eldöntöttem, mi legyen a hétvégi süti. Aztán péntek reggel viharos gyorsasággal meg is változtattam a véleményem, ugyanis megláttam ezt a receptet Illéskrisznél. Szerelem volt első látásra, nekem ezt a sütit azonnal el kellett készítenem, és kész! Alig vártam, hogy hazaérjek, már álltam is neki a receptnek, és hát bizony, rekord gyorsasággal el is fogyott ez az isteni finom nasi. Csokis, kávés, gyorsan készen van, mi kell még? Még egy szelet belőle..

Capuccinós nanaimo szelet

Hozzávalók:

Alaphoz:

– 2/3 csésze vaj

– 1/3 csésze kakaópor

– 1/4 csésze cukor

– 1 ek instant kávépor

– 1 tojás

– 1,5 csésze keksz morzsa

– 3/4 csésze kókuszreszelék

– 3/4 csésze mandulapehely

A töltelékhez:

– 1 csésze porcukor

– 1/4 csésze lágy vaj

– 1 ek kávé por

– 2 ek forró víz

– 1 cs  csokoládés pudingpor

A tetejére:

 – 2 ek vaj

– 1 ek kávé por

– 10 dkg étcsoki

Elkészítés

Nem kell megijedni a hozzávalók hosszú sorától, gyorsan megleszünk. sütni sem kell.
A vajat a cukorral, a kakaóporral, a tojással és a kávéporral egy edénybe tesszük, gázra vele, összemelegítjük. A kekszet elkeverjük a kókuszreszelékkel és a mandulapehellyel. A kekszes keveréket beleszórjuk a vajas alapba, és fakanállal jól elkeverjük. Fogunk egy kisebb tepsit, az alját kicsit beolajozzuk.
Beleszórjuk a kekszes alapot, kézzel jól lenyomkodjuk.
És már túl is vagyunk a “tésztán”, jöhet a kávés krém. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, a pudingporral és a forró vízben elkevert kávéporral. A krémet egyenletesen rásimítjuk a kekszes alapra (azért ne feledkezzünk meg arról, hogy minőség ellenőrzés céljából kóstolgatni is kell a krémet!). 
Már csak a mázat kell elkészítenünk és készen vagyunk. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk a kávéporral és a vajjal. A mázat a sütemény tetejére kenjünk. 
Mehet a hűtőbe egy éjszakára, másnap reggel szeleteljük, és gyorsított ütemben elfogyasztjuk. 

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »