Kávés-csokoládés sütemény

 
 
Miért van az, hogy mindig akkor történik valami kellemetlen, amikor az ember lánya végre ki tud venni néhány nap szabadságot? A felhőtlen kikapcsolódást egy nagyon kellemetlen fogászati beavatkozás árnyékolja be, viszont a fogyókúra tuti, mert nem nagyon tudok enni. Viszont azért valami sütivel mégiscsak enyhíteni kellene a kínokat, nem? Valami egyszerűt és nagyszerűt kerestem, amit hamar meg is találtam Sajtkukacnál. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

Kávés-csokoládés sütemény

 
 

Hozzávalók:

A piskótához:

– 20 dkg vaj

– 13 dkg nádcukor

– 3 tojás

– 30 dkg liszt

– 1 cs sütőpor

– 2 adag espresso

A kávés csokiszószhoz:

 – 1 ek vaj

– 1 dl tej

– 2 ek nescafé

– 20 dkg cukor

– 5 dkg étcsoki

Elkészítés

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. A lisztet külön tálban elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük vajas elegyhez, végül a kávét is belekerül a tésztába.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A mázhoz előveszünk egy kisebb lábost, beletesszük a vajat, a tejet, a kávét és a cukrot. Tűzre vele, felforraljuk, és kb. 10 percig rotyogtatjuk kis lángon, időnként megkeverve. Levesszük a tűzről, és belekeverjük az apróra vágott étcsokit. És már meg is vagyunk, a krémet reásblöttyintjük a piskótára, egyenletesen elosztjuk rajta. Egy éjszaka pihi a hűtőben, és már lehet is enni a finom nasit.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »