Reggeli csokis kenyér

Jó estét, jó havazást!

Nálatok is hófehér lepel fedte be a tájat? Milyen szép, és mégis mennyire a pokolba kívánjuk már, nem? A tél már megtette a dolgát, távozzon, mégis mit képzel, hogy még egy utolsó látványos akcióval megzavarja tavaszra hőn áhítozó lelkivilágunkat? Kinek kell a hűvös hideg, meleget akarunk! Vagy legalább valami olyan nasit, ami felmelegít ebben a zimankóban..
Az én napom attól függetlenül is jól indult, hogy reggel szembesültem a hóhelyzettel: jelentősen javult az influenzám (éljen a hagymatea!), és egy finom, kedélyjavító sütit nassoltam reggelire:

Reggeli  csokis kenyér

Hozzávalók:

– 30 dkg finomliszt

– fél csomag sütőpor

– egy csipet só

– 25 dkg puha vaj

– 20 dkg cukor

– 4 tojás

– 1 cs vaníliás cukor

– 3 ek kakaópor

– 0,5 dl tejszín

– 10 dkg étcsoki durvára vágva

Elkészítés

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral felhabosítjuk. Utána egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzákeverjük a tejszínt. Ezután fakanálra váltunk, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a kakaóport. Végső lépésként hozzáadjuk a durvára vágott étcsokit. 
Elővesszük püspökkenyér formánkat, kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20 perc múlva 160 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és kb. 60 perc alatt készre sütjük a sütit (tűpróba!).
Célszerű lenne megvárni, amíg kihűl, de az az igazság, hogy akkora már olyan csokiillat lengi be a konyhát, hogy csak egy dolgot tehetünk: szeleteket vágunk a sütiből, és csak esszük, esszük és esszük..

A recept a Vidék íze c. újságból.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »