tt a farsang, áll a bál! Bizony, állt
nálunk a bál múlt hétvégén. Ugyanis azt vettem a fejembe, hogy amerikai
fánkot fogok sütni. Nagyon rákészültem, ámde valamiért nem kelt meg a
tészta, ment a kukába (ízes angol nyelvű szidalmak közepette). Most mi
legyen? Nekem fánk kell és most! A válságnak ennek a nehéz pillanatában
jutott eszembe, hogy még tavaly készítettem egy nagyon finom szalagos
fánkot. Nosza, elő a receptet, újrázzunk! Nos, tisztelettel jelentem,
hogy az újrázás remekül sikerült, a fánk nagyon finom volt és nagyon
gyorsan el is fogyott..
Hozzávalók:
– 70 dkg finomliszt
– 5 púpozott ek porcukor
– 1 egész tojás
– 3 tojássárgája
– 7 dkg olvasztott vaj
– 0,5 dl rum
– 3 dl tej
– 3,5 dkg friss élesztő
– 1 tk vaníliakivonat (itt kell megjegyeznem, hogy saját készítésűt használtam!) vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
– 1 narancs héja reszelve (ennek hiányában én egy ek narancslevet használtam)
:A tálaláshoz
– baracklekvár
– porcukor
Elkészítés
Jó étvágyat!