Ultracsokis kakaós kalács

Tél tábornok összevonta hadállásait a Dunántúlon és központosított támadást indított ellenünk:

De mi (azaz apukám és én) felvettük a harcot: kilapátoltuk magunkat a házból (na jó, a munka dandárját atyám végezte, de azért én is lapátoltam egy kicsit, a kutyus aktív közreműködésével).

Energiát kellett gyűjteni a harci feladathoz, ezért nem túl diétás reggelivel indítottuk a napot:

Fahéjas tejeskávé

A tegnap elkezdett tejeskávé projekt folytatódott, a recept továbbra is a spoon123 blogról.

Hozzávalók 1 bögréhez:

– 3 dl tej

– 1 espresso

– 2 tk méz

– őrölt fahéj

A bonyolultság a zéróhoz konvergál. Tejet felmelegít (nem forral!), egy bögrébe a kávét beleönti, mézet belekeveri, erre ráönti a tejet, majd megszórja reszelt fahéjjal, lassan kortyolgatva elfogyasztja.

Finom kakaós kalács

Hozzávalók:

 A tésztához:

– 60 dkg liszt

– 3 tojássárgája

– 4 dl tej

– 6 dkg cukor

– 2 ek étolaj

– 5 dkg élesztő

– csipet só

A kakaókrémhez:

– 25 dkg margarin

– 3 csomag vaníliás cukor

– 5 dkg kakaópor

– 20 dkg cukor

Elkészítés

Hát, ez bizony nem diétás kalács, ellenben isteni finom, és úgyis le fogjuk hólapátolni! 
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a tészta minden hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, bedagasztjuk. Tiszta konyharuhát kerít, letakar, kb. fél óra alatt a duplájára keleszt.
Elkészítjük a kakaókrémet: a puha margarint a kakaóporral és a cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, megfelezzük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a tésztával, és ezt látjuk:

Ultrabrutál, ugye?

Miután kiájuldoztuk magunkat, feltekerjük a tésztát, sütőpapíros tepsibe tesszük a rudakat, a tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük:

Ennél gyorsabban kakaós kalács még nem fogyott el nálunk..

A recept a Nosaltyról.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »