narancsos-gyömbéres forró csoki

 

Zordon hideg ette be magát a Vértes hegyei közé. Melegre szomjaz testünk, lelkünk.

Kevésbé költőien: nagyon hideg van nálunk. Ismét beköszöntött a forró csoki ideje. És mivel Zsuzsika kísérletező alkat, ezért amikor meglátta a januári Kifőztük magazinban a fűszeres forró csoki receptet, késlekedés nélkül ki is próbálta. Már többször elkészült nálunk, és még fog is néhányszor, mert nagyon finom. Próbáljátok ki ti is!
 

Fűszeres forró csoki

Hozzávalók 2 személyre:

– 6 dl tej

– 1 narancs héja (nekem nem volt, helyette 2 ek narancslevet használtam)

– 1/2 tk őrölt gyömbér

– 10 étcsoki

– 1,5 dl tejszín

– 1 tk mák

Elkészítés

Nagyon meg kell erőltetünk magunkat. A tejet a narancs héjával (narancslével) és a gyömbérrel lassú tűzön összemelegítjük kb. 10 perc alatt (közben tévét néz, olvas, családi életet él stb.). Leszűrjük, majd hozzáadunk 8 dkg darabokra tört étcsokit, és visszatéve a tűzre, felforrósítjuk.
A tejszínt felverjük, a maradék csokit felaprítjuk.  Én elővettem a kész habot a hűtőből és a tortadarát a spájzból.
A forró csokit még melegen bögrékbe/poharakba töltjük, 1 kiskanál mézzel ízesítjük. Tejszínt halmozunk a tetejére, majd megszórjuk csokival és mákkal (én ezt kihagytam, mert még mindig beglimérgezésben szenvedünk, és rá sem tudunk nézni a mákra).
Kezünkbe vesszük a bögrét, lassan elkortyolgatjuk a csokit, és közben bentről gyönyörködünk a kinti havas tájban.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »