Előkarácsony

Ismeritek a Váncza süteményes könyvet? Azt a kis pirost arany betűkkel, ami tele van ínycsiklandozó receptekkel. Móni azt vette a fejébe, hogy ő bizony 365 nap alatt végigsüti a könyvben található 418 sütit. Kíváncsian követem a projektet, nagyon sok finomság készül nála. Lennék most nála családtag, az biztos!
A héten egy olyan süti került sorra, amibe én első látásra beleszerettem: a karácsony hangulatát árasztó mézeskenyér. Nem gondolkodtam sokat, az első alkalmas pillanatban nekiálltam a sütinek. Olyan illatok terjedtek a konyhában, amíg sült….Te jó ég, már nincs is olyan sok hátra karácsonyig, még senkinek nem vettem semmit, és még ötletem sincs..
Méheskenyér

Hozzávalók:

– 2 tojás

– 2 tojássárgája

– 20 dkg langyos méz (kis mérő a mérlegre, abba mézet kimér)

– 1 cs vaníliás cukor (eredetileg fél csomag, de én nem apróztam)

– 5 dkg dió

– 5 dkg mogyoró

– 5 dkg mazsola (én kihagytam, mert nem szeretem)

– kevés birsalmasajt (kihagytam)

– 1 ek kakaó

– 20 dkg liszt

– 1 cs sütőpor

Elkészítés

Az egész tojásokat és a tojássárgákat habosra keverjük  a langyos mézzel és a vaníliás cukorral. A diót és a mogyorót felvagdaljuk, hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, ezt is belekeverjük a masszába.
Vajazott, lisztezett formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba!).
Könnyen elkészíthető, finom sütemény, indulhat a hangolás a karácsonyra!

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »