Előkarácsony
Ismeritek a Váncza süteményes könyvet? Azt a kis pirost arany betűkkel, ami tele van ínycsiklandozó receptekkel.
Móni azt vette a fejébe, hogy ő bizony 365 nap alatt végigsüti a könyvben található 418 sütit. Kíváncsian követem a projektet, nagyon sok finomság készül nála. Lennék most nála családtag, az biztos!
A héten egy olyan süti került sorra, amibe én első látásra beleszerettem: a karácsony hangulatát árasztó mézeskenyér. Nem gondolkodtam sokat, az első alkalmas pillanatban nekiálltam a sütinek. Olyan illatok terjedtek a konyhában, amíg sült….Te jó ég, már nincs is olyan sok hátra karácsonyig, még senkinek nem vettem semmit, és még ötletem sincs..
Méheskenyér
Hozzávalók:
– 2 tojás
– 2 tojássárgája
– 20 dkg langyos méz (kis mérő a mérlegre, abba mézet kimér)
– 1 cs vaníliás cukor (eredetileg fél csomag, de én nem apróztam)
– 5 dkg dió
– 5 dkg mogyoró
– 5 dkg mazsola (én kihagytam, mert nem szeretem)
– kevés birsalmasajt (kihagytam)
– 1 ek kakaó
– 20 dkg liszt
– 1 cs sütőpor
Elkészítés
Az egész tojásokat és a tojássárgákat habosra keverjük a langyos mézzel és a vaníliás cukorral. A diót és a mogyorót felvagdaljuk, hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, ezt is belekeverjük a masszába.
Vajazott, lisztezett formába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba!).
Könnyen elkészíthető, finom sütemény, indulhat a hangolás a karácsonyra!
Jó étvágyat!