Lusta Zsuzsi rétese

Atyám beállított egy nagy rakás sárgabarackkal. Valamit kellett kezdenem vele. Mivel tegnap “kialkottam” magam a cappuccino tortával, ezért ma az ihlet olyan messziről kerülgetett, hogy simán elkerültük egymást. Ráadásul rajtam volt a lustaság, vagyis nem volt kedvem sok időt tölteni a konyhában. Egy gyors lepényben gondolkodtam, és eszembe jutott, hogy nemrégen láttam egy sárgabarackos lepény receptet ITT, ami gyorsan megvan.


 Nem is húzom tovább az időt, íme a recept:
Lusta asszony sárgabarackos lepénye

Hozzávalók:

– 50 dkg sárgabarack (természetesen bármilyen más gyümi is lehet)

– 50 dkg túró

– 40 dkg liszt

– 1 cs sütőpor

– 20 dkg porcukor

– 20 dkg vaj

– 4 tojás

– 2 dl tej

– 2 cs vaníliás cukor

– csipet só

Elkészítés:

A vaj felével vastagon kikenjük a nagy tepsit.

A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport, a csipet sót. Az elegy felét felét a tepsibe szórjuk egyenletesen.

A túrót rámorzsoljuk a lisztes keverékre. Erre rászórjuk egyenletesen a barackot. Majd a maradék lisztes elegyet ráhintjük a gyümire.

A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejjel, vaníliás cukorral és a maradék felolvasztott langyos vajjal, és ráöntjük a süti tetejére.

Fél órát állni hagyjuk, majd 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.

Jó étvágyat, én megyek vissza lustulni!

Tovább a blogra »