Lázadó Bounty szelet

Ez a Bounty szelet folyamatosan fellázad ellenem. Soha nem sikerül elsőre, mindig történik valami.
Pedig a recept egyszerű, Tücsökbogártól származik.
Az első alkalommal, amikor készítettem, egy házi baleset történt: elkészítettem a kókusztölteléket, kitettem az asztalra hűlni és elmentem teregetni. Nem vettem észre, hogy nyitva van az ajtó, és mikor visszaértem a konyhába a következő kép fogadott: kis oroszlánkirályunk (Szimbának hívják a kutyust) két lábon áll az asztalnál és hamizza a kókusztölteléket. Kutyus a konyhából kidob és kókusztölteléket kukába bedob. Majd kókusztej-beszerző hadművelet következett. Itt szeretném megköszönni Anita segítségét! Végül sikerült felpakolnom kókusztejből, ami jól jött tegnap délután.
Igazából nem Bounty szeletre készültem, de amikor hazajöttem tornáról és tettem be a maradék vizet a hűtőbe, rátévedt a szemem a kókusztej-hadra, és azonnal döntöttem: itt bizony Bounty szelet fog készülni. Kutyust előrelátóan kicsuk (kétszer megnéztem, hogy minden ajtó be legyen zárva), majd felrakja a cukorszirupot főni. Közben olvas (most mit csináljak, ha egy tökizgi könyvet olvastam, azért nem hagyom abba, mert egy szirupot főzök!), annyira belemelegedtem a könyvbe, hogy csak akkor vettem észre, hogy gond van, amikor beleöntöttem a kókusztejet a szirupba (természetesen olvasás közben), és hatalmas sistergést hallottam: a cukorszirupot elégettem (túl magas lángon főztem, és nem figyeltem rá), és dobhattam ki a cukros-kókusztejes masszát.
Leanyázza saját magát, könyvet leteszi (ismét tanultam valamit a saját káromon), cukorszirupot újra feltesz, óvatosan főz, ráfigyel. Másodjára nem volt semmi gond, a süti nagyon fincsi lett! És még mondják, hogy a főzés uncsi dolog, hát nálam mindig történik valami, ami feldobja a hangulatot! Egyébként nem veszem magam túl komolyan, jókat szoktam vigyorogni konyhai csetlés-botlásaimon.
Bounty szelet

Hozzávalók:

A kókuszos részhez:

– 20 dkg cukor

– 1/2 dl víz

– 4 dl kókusztej

– 1 teáskanál vaníliakivonat

– 20 dkg kókuszreszelék

A csokoládés részhez

– 2 dl tejszín

-10 dkg étcsoki

– 10 dkg tejcsoki

Elkészítés:

A cukorból és a vízből szirupot főzünk úgy, hogy együtt felforraljuk, majd további 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliakivonatot, és a kókuszreszeléket. Kisebb lángon, kevergetve további 10 percig főzzük, kisebb tepsibe tesszük, kihűtjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A csokikrémhez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kis darabokra tördelt csokikat. Addig keverjük, amíg a krém simává, bársonyossá, lassan csorgathatóvá nem válik. Ráöntjük a kókuszos rétegre és egy éjszakára beküldjük a hűtőbe.  Másnap vidáman elfalatozzuk.
Jó étvágyat!
 
Tovább a blogra »