GasztroBaráth

Egyszerű csokis pohárkrém

20150905_103906[1]

Péntek délután, a munkaidő vége felé elkezdtem azon morfondírozni, hogy milyen villámgyors nasiságot kellene összedobni a már korábban kitalált desszert mellé, ami sajnos nem volt csokis. Márpedig ha egy hozzám hasonló csokoholistán erőt vesz a csokiéhség, akkor aznap neki valami olyat kell készítenie, amelyben szerepel a kedvenc hozzávalója. Racionális közgazdászként végiggondoltam, hogy mennyi időm lesz este konyhatündérkedni, és némi osztás-szorzás után kijött, hogy nem sok, úgyhogy a lehetőségek beszűkültek, végül a pohárkrém mellett tettem le a voksomat. Innen már csak egy lépés volt a Nosaly, ahol másodpercek alatt beleszerettem egy receptbe, alig vártam, hogy összedobhassam. Pár perces meló várt rám, másnap pedig csak meg kellett púpozni tejszínhabbal a finomságot, és már lehetett is kanalazni. Mennyei lett!

Egyszerű csokis pohárkrém

 

20150905_103906[1]

Hozzávalók:

– 4 db tojássárgája

– 20 dkg porcukor

– 4 ek kakaópor

– 6 dl tej

– tejszínhab a tetejére (én még megszórtam kakaóporral is, az a biztos)

Elkészítés:

A tojássárgájákat habosra keverjük egy lábosban a porcukorral. Mehet hozzá a kakaópor és a tej, csomómentesre keverjük az elegyet. Lassú tűzön kevergetve besűrítjük.

És ennyi, készen vagyunk, kihűtjük, poharakba adagoljuk, elküldjük szundizni egy éjszakára a hűtőbe, másnap pedig indulhat a habzsolás. Egyszerű és nagyon finom, igazi bűnös élvezet!

 

20150905_103906[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!