GasztroBaráth

Banános gombóc

  Mert a szilvás gombóc unalmas és ha az ember lánya a hosszú nyári szünet után újra nekiáll konyhatündérkedni, akkor már kerüljön valami különleges az asztalra, nem igaz? Nagyon nem bírom a meleget, ezért örültem, hogy hétvégén végre ősziesre fordult az idő, mindjárt megjött a kedvem egy kis gasztronómiai tüsténkedéshez. Azért nem vittem túlzásba, csak… Tovább »

Szedres babka kalács

Ismét sikerült vágóhidat létesítenem a konyhában, de hát a babka kalács sajnos ezzel jár. Ugyanis ketté kell vágni a tésztát, mielőtt összefonjuk, és annyira szorosan képtelenség feltekerni, hogy ne folyjon ki a töltelék, ami csak még jobban elkenődik a fonás során, tehát ha rászánjuk magunkat erre a kalácsra, számoljunk a plusz takarítással. Viszont érdemes bevállalni… Tovább »

Áfonyás túrós batyu felfújt

Egy kis kreativitással a leghétköznapibb hozzávalókat is fel lehet turbózni úgy, hogy fejedelmi finomság szülessen belőlük. Nálam ez most a túrós batyu volt, ami a család kérésére készült, amolyan lélekmelegítőnek ebben a ramaty időben. Azonban amikor a mélyhűtőben pakolgatva a kezem ügyébe került egy doboz mirelit áfonya, hirtelen eszembe ötlött, milyen jó kis receptet láttam… Tovább »

Málnás tiramisu

A kánikula a hozzám hasonló tiramisu-függők számára maga a Kánaán, ugyanis a sütőt 50 fokban úgysem kapcsoljuk be, nasi viszont kell, vagyis csak a fantázia szab határt annak, hogyan turbózzuk fel ezt a fantasztikus desszertet. Mivel most a málnának van szezonja, nem volt kérdés, hogy ezzel a hozzávalóval fog elkészülni őtiramisusága. Gyorsan megvan, egyszerű, de… Tovább »

Banánkenyér kólával

A kólát nem csak meginni lehet, hanem nagyon fincsi sütit is lehet sütni vele. Ez akkor jutott eszembe, amikor éppen azon morfondíroztam, mivel ízesítsem a banánkenyeret, amit mindenképpen el akartam készíteni a hűtőben árválkodó két szem banánból. Miután több ötletet is elvetettem, kinyitottam a hűtőt, és megláttam az ott hidegülő kólát, és rögtön bevillant, hogy… Tovább »

Epres banános fagyi

Az idei fagyiszezont ezúton hivatalosan megnyitom! Olyan hirtelen szakadt rám idén a nyár, hogy a hét elején még pulóverben mentem dolgozni, mert nem hittem el, hogy tényleg jó idő lesz, hogy aztán estig szakadjon rólam a víz. Hét végén már jól leredukáltam a mélyhűtőben leledző fagyis dobozok számát, így nem volt kérdés, hogy a hosszú… Tovább »

Epres babka kalács bodzaszörppel

Mi ez a mészárszék? Apukám döbbent kérdésének oka az volt, hogy ő gyanútlanul belép a konyhába, én pedig a vérpiros gyúródeszkán csavargatok valamit mérgelődve, és a kezemről is folyik valami piros lé. Aztán gyorsan megnyugodott, mert kiderült, nem történt semmi horrorisztikus, csupán egy hétköznapi konyhai balesetnek volt a szemtanúja: rosszul tekertem fel a kalácsot, amiből… Tovább »

Vaníliás epres tiramisu

Most, hogy az időjárásnak is feltűnt, hogy tavasz van, és kisütött végre a napocska, nekem is eszembe jutott, hogy az eperszezon kellős közepén járunk, és én még mindig nem készítettem ezzel a finomsággal tiramisut, úgyhogy nagyon sürgősen orvosolni kell ezt a hatalmas problémát. Alapjáraton is tiramisu-függő vagyok, az eper pedig óriási kedvenc nálam, ki nem… Tovább »

Mázas fahéjas csiga

Ez a finomság a nagyon durván édes bűn kategóriába tartozik. Nagyon nem diétás, iszonyúan édes, viszont mennyei, úgyhogy évente egyszer-kétszer megéri elkárhozni érte.  A Street Kitchen oldalán bukkantam rá erre a vérlázítóan egészségtelen nasira (recept itt), és azonnal szerelembe estem vele. Igazából már múlt héten készült belőle egy adag, de mivel tönkrement a telóm, elvesztek… Tovább »

Ananászos-kókuszos muffin

Mit lehet kezdeni egy doboz konzervananásszal? Hát ezt.  Már nagyon kezdett  lejárni az ananászkonzerv szavatossága, viharsebesen ki kellett találni valamit, amivel múlt időbe tehetem őfinomságát. Eredetileg hawai pizzát terveztem készíteni belőle, azonban a család más vacsit talált ki, így újra kellett terveznem a projektet, könnyedre vettem a figurát, és egy laza muffin lett a dologból,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!