GasztroBaráth

Csokis répakenyér

Mert a banánkenyér unalmas és imádom a vad íztársításokat. Márpedig a répa és a csoki elsőre nagyon távol állnak egymástól, pedig csak egy bátorság kell hozzá, hogy egy sütiben összehozzuk őket, és láss csodát, nagyon is működik a kettősük. Semmi extra nincs ebben a kenyérkében, percek alatt összedobható, mégis különleges ízélményt tud nyújtani őfinomsága. Hozzávalók:… Tovább »

Retro sajtos rúd

 A mama receptje jobb! Mit lehet erre mondani? Lássuk! És tényleg! Amióta megkóstoltuk a mama (apukám párjának édesanyja) receptúrája alapján készült sajtos rudat, azóta nem kell más, mert nagyon finom. Nincs benne semmi extra hozzávaló, furfangos kis titok, a maga egyszerűségében nagyszerű. Kis hétköznapi csoda, amit bármikor be lehet venni, ha csak egy kis sósságra… Tovább »

Sült répa

Nem fogadtunk meg semmit látványosan az új évre, de szép csendben úgy döntöttünk családilag, hogy lassan, de biztosan egészségesebb életmódra váltunk. Ennek keretében került kivitelezésre ez az egyszerű, ámde nagyszerű finomság, amelynek ötlete akkor született meg, amikor rájöttünk, hogy pöttyet túltoltuk a beszerzett sárgarépa mennyiségét, és valami nem hízlalót szerettünk volna összeütni apukám párjával a… Tovább »

Sonkás-zöldborsós sült nudli

Avagy karácsonyi maradékhasznosítás a köbön. Merthogy minden hozzávaló a karácsonyra felhalmozott készletekből való, amelyek most újjászülettek egy isteni finom étekben, amely viharsebesen elkészíthető, ámde mégis különleges ízélményt tud nyújtani. A receptet az aktuális Vidék Íze újságban láttam meg, és amikor végigfutott a szemem a hozzávalók listáján, tudtam, hogy 1. nekem ez kell, nem majd, hanem… Tovább »

Töltött karaj krumplisalátával

A szilveszteri vacsoránk nagyon jól sikerült. Főleg ahhoz képest, hogy félig hirtelen felindulásból született. Mivel a kutyus miatt szűk családi körben búcsúztattuk az óévet (a felelős gazdi helye petárdázás és tűzijáték idején a hűséges eb mellett van, házon kívüli buli ilyenkor storno, ez bizony ezzel jár), ezért volt időnk és energiánk a konyhában tüsténkedni. A… Tovább »

Káposztás tészta

Izomlázzal káposztás tésztát készíteni hatalmas öngól. De a végeredmény mindenért kárpótol. A nagy karácsonyi habzsi-dőzsi után elepedtem már egy kis tésztáért, és mivel a káposztás változat hatalmas kedvencem, őrá esett a választásom. Ámde elkövettem azt a hatalmas hibát, hogy reggel elmentem edzésre, és utána finoman szólva sem volt egy leányálom lereszelni a káposztát, plusz bónuszként… Tovább »

Gazdag brokkoli krémleves

Avagy takarítsuk ki a mélyhűtőt és főzzünk valami finomat. Az történt, hogy nemrégiben a mélyhűtőben pakolásztam, és rácsodálkoztam egy zacskó mirelit brokkolira, amiről már réges-régen elfeledkeztem. Megszavaztattam a családdal, hogy mit szeretnénk készíteni belőle, és a krémleves javaslat győzött, úgyhogy a mai szép, fagyos délelőttön neki is álltunk elkészíteni. A főzés úgy kezdődött, hogy apukámék… Tovább »

Kakaós álom

Apukám párja álmodta meg ezt a sütit, tegnap készült belőle a prototípus, ami olyan sikert aratott a családon belül, hogy ma elkészült az egész tepsis változat. Tegnap reggel ugyanis apukám párja úgy ébredt, hogy márpedig ő most és azonnal elkészíti a család kedvenc sajtos hajtoványából a kakaós változatot is. Kísérletképpen az újabb adag sajtos finomság… Tovább »

Mákos guba vaníliasodóval

Programon kívüli program. Apukám barátnője nevezte el így ezt a finomságot, ugyanis egyáltalán nem volt tervbe véve hétvégén az elkészítése. Azonban a szombati vacsoránál valahogy szóba került a mákos guba, és amikor közöltem, hogy amúgy van 4 korpás kiflink, amit fel lehetne használni hozzá, már el is dőlt a vasárnapi desszert sorsa. Habár úgy gondoltam,… Tovább »

Calzone

Pizzára készültünk, csak nem volt itthon elég sajt és mivel lusták voltunk kocsiba ülni, hogy vegyünk, ezért újraterveztünk. Mert végülis a calzone is pizza, csak a formája más, és ilyen még úgysem volt, úgyhogy ideje volt kipróbálni ezt is. Én már egy hónapja készültem egy jó kis hawai pizzára, így ragaszkodtam hozzá, hogy a már… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!