GasztroBaráth

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!

Az egészség az első természetesen, de azért nem lenne rossz, ha továbbra is jókat lehetne enni, ha már áttérünk egy másfajta étrendre, nem? A vega konyha ellen általában az a legnagyobb kifogás, hogy dögunalmas. Van egy lány, aki ezt nem így gondolja, és mivel a gasztroblogjának nagyon sok követője van, természetesen szakácskönyvben is megjelentette a… Tovább »

Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok

Nem kell ahhoz vegetáriánusnak lenni, hogy mennyei húsmentes ételeket alkosson valaki. Ahhoz viszont kiváló séfnek kell lenni, hogy ötcsillagos szinten játsszon az ízekkel, amelyek azonban mégis elkészíthetőek akármelyik konyhában, ha szánunk rá nem kevés időt. Yotam Ottolenghi saját éttermeit vezeti, és annak ellenére kérték fel a Guardian Weekend magazin vega rovatának vezetőjévé, hogy esze ágában… Tovább »

Bede Anna: Vegasztrománia

Amióta elkezdtem tudatosan odafigyelni az étkezésemre, úgy haladok a vegaság felé, hogy észre sem veszem. Senki sem rugdos, hogy hagyjak fel a húsevéssel, egyszerűen csak kezdek rácsodálkozni arra, hogy milyen csodákat rejt a vega konyha. Nem vagyok álszent, elsősorban nem állatbaráti okok miatt kezdtem érdeklődni a téma iránt, hanem az egészségemet szeretném minél tovább megőrizni,… Tovább »

Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!

Igen, igen, tudjuk, hogy a cukor és a fehér liszt rossz. Árt a kilóinknak és nem egészséges. De amikor annyira finom dolgokat lehet készíteni velük, és különben is már úgy megszoktuk, hogy a belőlük készült étkekkel tömjük a pocinkat, biztosan nem tudnák leszokni róla, és különben is, és egyáltalán… Na jó, tudjuk, hogy változtatni kellene… Tovább »

Nagy Réka: Ökoanyu a konyhában

  Ökoanyuról természetesen eddig is tudtam (Nők Lapja előfizető vagyok most már évtizedek óta), de hazudnék, ha azt mondanám, hogy folyamatosan olvastam az írásait. Abszolút átlagos módon érdekeltek az ökodolgok, tudtam, hogy fontos, azonban néhány apróságon (szelektív hulladékgyűjtés, bioételek, stb) kívül nem igazán jelent meg a hétköznapjaimban a zöld gondolat. Azonban most szembesülnöm kellett azzal,… Tovább »

Borbás Marcsi: A sűrűje 2.

Ha szombat, akkor Gasztroangyal. Igyekszem úgy alakítani a napomat, hogy 17 órakor már teljes nyugalomban ülhessek a tévé előtt, és átadjam magam Borbás Marcsi tálalásában a jó értelemben vett igazi vidéki ízeknek. Nem véletlenül hatalmas siker a műsor, kiváló a szerkesztése, csodás magyar tájakon barangolunk, jókat főzünk, igazi házias finomságok tömkelege tárul elénk, értékes és… Tovább »

Fördős Zé a konyhában

Halálosan bele vagyok zúgva a Street Kitchen című főzőműsorba. Imádom, ahogyan Dóra és Fördős Zé halál lazán tolják elém a jobbnál jobb recepteket, amelyek egyáltalán nem bonyolultak, hamar megvannak és még van bennünk legalább egy izgalmas csavar is. Örömfőzés ez a javából, nem véletlenül nagy siker a tévéműsor, olyan hangulatot varázsolnak a képernyőre Dóráék, hogy… Tovább »

Légrádi Ildikó: Szerelemkonyha

Két ember kell hozzá, hogy működjön a szerelem, ehhez pedig tisztában kell lenni azzal, hogy a mámoros időszak nem tart sokáig, jönnek a szürke hétköznapok, amelyet nem fog túlélni egy olyan kapcsolat, amellyel nem törődnek a benne résztvevő felek. Kémia nélkül megette a fene az egészet, de csak az nem elég ahhoz, hogy hosszú távon… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!