GasztroBaráth

Csokoládés banánkenyér

 

 

 
Nagyon örültem, hogy nem vett a kandi kamera, miközben a hűtő előtt ücsörögtem, és azon törtem az okos kis buksimat, mihez is kezdjek a már erősen utolsó fázisban lévő banánokkal. Tanácstalanul keresgéltem a neten ötletért, aztán abban a percben, ahogy ránéztem a fotóra Zsófinál, tudtam, hogy a kérdés eldőlt. Gyorsan belevágtam a projektbe, percek alatt elkészült a tészta, aztán már csak annyi dolgom volt, hogy kivegyem a sütőből a kész finomságot és már ehettem is. Villámgyors csoda, egyszerű, de nagyszerű reggeli/vacsora!

Csokoládés banánkenyér

Hozzávalók:
– 25 dkg liszt
– fél csomag sütőpor
– 20 dkg nádcukor
– 12,5 dkg kókuszzsír (vaj)
– 2 tojás
– 4 érett banán
– 1 tk fahéj
– 1 tk chilipehely
– 1 tk őrölt gyömbér
– 10 dkg étcsoki
Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, az őrölt gyömbért, a fahéjat és a chilipelyhet. 
Egy másik tálban robotgéppel elkeverjük a villával összetört banánokat, a barna cukrot, a kókuszzsírt (olvasztott vajat) és a tojásokat. Hozzáforgatjuk a fűszeres lisztet, majd a durvára vágott étcsokit. És ennyi volt, a mi munkák véget ért, a többi már a sütő dolga. 
Sütőpapírral kibélelünk egy püspökkenyérformát, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Langyosra hűtjük, szeleteljük, egy pohár tejjel/kakaóval/kávéval mennyei reggeli/vacsora!

 

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabriella Lesó-Mezei says:

    Megsütöttem, már vagy 4x.
    Én nem lehet megunni :-))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!