Tegnap kezdtem az új munkahelyemen, hirtelen nagyon sok mindent kellett intézni, így fordulhatott elő, hogy még a rendes napi betevő kávémat sem sikerült meginnom. Viszont nem volt kedvem kiönteni az isteni nedűt, plusz még a csokoholizmusom is erőt vett rajtam, mindezen okok miatt másodpercek alatt meggyőztem magam, hogy megérdemlek egy kávés csokimousse-t. Már csak egy jó kis receptet kellett találnom hozzá, úgyhogy rávetettem magam a netre, és viharsebesen rá is leltem a megfelelőre. Gyorsan megvan, mesésen finom, méltó megkoronázása egy munkás hétköznapnak!
Kávés csokimousse
Hozzávalók:
– 20 dkg étcsoki
– 2 dl kávé
– 5 dl habtejszín
– 2 ek méz
– 4 db tojássárgája
Elkészítés:
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadjuk a kávét, majd egyenként a tojássárgáját, jól elkeverjük, mézzel ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a csokis keverékhez. És ennyi, készen vagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy kis tálkákba kanalazzuk a habot (kéretik teljesen kitunkolni a maradékot a tálból, nehogy egy csepp is kárba vesszen belőle!), egy éjszakára mehet a hűtőbe (egy tálkát természetesen félre kell tenni a szakácsnak, ennyi jár neki, ha már oly sokat fáradozott a finomság elkészítésével, és egyébként is, ki az a szent, aki kibírja másnap reggelig a kóstolást?). Abbahagyhatatlan, még jó, hogy van tornabérletem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: