GasztroBaráth

Kávés csokimousse

20150602_185757[1]

Tegnap kezdtem az új munkahelyemen, hirtelen nagyon sok mindent kellett intézni, így fordulhatott elő, hogy még a rendes napi betevő kávémat sem sikerült meginnom. Viszont nem volt kedvem kiönteni az isteni nedűt, plusz még a csokoholizmusom is erőt vett rajtam, mindezen okok miatt másodpercek alatt meggyőztem magam, hogy megérdemlek egy kávés csokimousse-t. Már csak egy jó kis receptet kellett találnom hozzá, úgyhogy rávetettem magam a netre, és viharsebesen rá is leltem a megfelelőre.  Gyorsan megvan, mesésen finom, méltó megkoronázása egy munkás hétköznapnak!

Kávés csokimousse

20150602_185757[1]

Hozzávalók:

– 20 dkg étcsoki

– 2 dl kávé

– 5 dl habtejszín

– 2 ek méz

– 4 db tojássárgája

Elkészítés:

A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadjuk a kávét, majd egyenként a tojássárgáját, jól elkeverjük, mézzel ízesítjük. 

A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a csokis keverékhez. És ennyi, készen vagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy kis tálkákba kanalazzuk a habot (kéretik teljesen kitunkolni a maradékot a tálból, nehogy egy csepp is kárba vesszen belőle!), egy éjszakára mehet a hűtőbe (egy tálkát természetesen félre kell tenni a szakácsnak, ennyi jár neki, ha már oly sokat fáradozott a finomság elkészítésével, és egyébként is, ki az a szent, aki kibírja másnap reggelig a kóstolást?). Abbahagyhatatlan, még jó, hogy van tornabérletem!

20150602_185757[1]Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!