El kellett használni a hűtőben árválkodó tortilla lapokat, ez lett belőle. Merthogy a jól megtömött hűtő előtt hümmögve állva valamiért ez jutott apukám párjának eszébe, dacára annak, hogy 1. nem vagyunk oda a gyrosért, 2. még sohasem készült nálunk tortilla. Én közgazdászi precizitással körülnéztem a neten, hogy mégis hogyan kellene elkészíteni a házi változatot, hogy aztán többszörösen improvizálva és átalakítva megszülessen a mi változatunk, ami bámulatos gyorsasággal fogyott el, mára morzsa sem maradt belőle. Egyszerű, gyors és nagyon finom, úgyhogy részemről az itthoni változat bármikor jöhet a továbbiakban.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- fél csomag gyros fűszerkeverék
- 1 csomag salátakeverék
- 6 db burgonya (mirelit krumpliból is tökéletesen működik)
- 1 csomag tatziki salátaöntet fűszerkeverék
- 2 dl joghurt
- 1 db kígyóuborka
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon félig megsütjük, hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket, jól elkeverjük vele, majd készre sütjük kb. negyed óra alatt
A burgonyákat meghámozzuk, felszeleteljük, bő olajban kisütjük.
A joghurtot jól összekeverjük a tatziki salátaöntet fűszerkeverékkel. Az uborkát meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd emberesen kinyomkodjuk. A felszeletelt uborkát egy nagyobb tálba tesszük, mehet hozzá a salátakeverék, majd az egészet nyakon öntjük a joghurtos tatziki öntettel és alaposan összeelegyítjük.
Már csak a tortillalapokat kell kezelésbe vennünk: üres serpenyőben mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük, és már készen is vagyunk, jöhet az összeállítás. Egy tányérra teszünk egy tortilla lapot, mehet rá a csirke, a sült krumpli, a tetejére pedig érkezik a tatzikis salátakeverék. Nekünk nagyon bejött.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: