GasztroBaráth

Gazdag brokkoli krémleves

Avagy takarítsuk ki a mélyhűtőt és főzzünk valami finomat. Az történt, hogy nemrégiben a mélyhűtőben pakolásztam, és rácsodálkoztam egy zacskó mirelit brokkolira, amiről már réges-régen elfeledkeztem. Megszavaztattam a családdal, hogy mit szeretnénk készíteni belőle, és a krémleves javaslat győzött, úgyhogy a mai szép, fagyos délelőttön neki is álltunk elkészíteni. A főzés úgy kezdődött, hogy apukámék jól felöltözve kibaktattak a kertbe, és kiszedték a földből a maradék sárgarépát (nem, én nem kertészkedem, csak locsolok), merthogy én tegnap elfelejtettem venni a Sparban, és ugye ezen hozzávaló nélkül nem leves a leves. Aztán felszeletelődtek (általam) a hozzávalók, és annak rendje és módja szerint el is készült a finomság, imádtuk, lesz még. A recept és a munka dandárja apukám párjáé, én csak kuktáskodtam és lejegyeztem az általa elmondottakat.

Hozzávalók:

  • 1 kg (mirelit) brokkoli
  • 1 db karalábé
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • kevés petrezselyemzöld
  • egész bors
  • 1 db leveskocka
  •  1 ek vegeta
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • kevés olaj
  • gyöngy alakú levesbetét

Elkészítés:

A mocsok melóval kezdjük, apróra vágunk minden zöldséget és rózsáira szedjük a brokkolit. Ezzel túl is vagyunk a nehezén, innentől kezdve móka és kacagás a haladás a levessel. Egy nagy fazékban kevés olajat hevítünk, az összes zöldséget belezúdítjuk és megdinszteljük. Mehet hozzá a liszt és a pirospaprika, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a leveskockát, a vegetát és ízlés szerinti mennyiségű egész borsot, majd az apróra vágott paprikát és paradicsomokat. Lefedjük, időnként megkóstoljuk és ízesítjük és békésen rotyogtatjuk. Ha megfőttek a zöldségek botmixert ragadunk és kellő határozottsággal lezúzzuk az egészet úgy, ahogy van. És ennyi, készen volnánk, a tálalásnál meghintjük a levesbetéttel a levest, és boldog mosollyal arcunkon kanalazzuk.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!