GasztroBaráth

Nem hagyományos nápolyi

Csokis nápolyit ígértem a családnak hétvégére. De azt nem, hogy hagyományos formában fog elkészülni. Amikor először vázoltam az elképzelésemet, közölték velem, hogy erről szó sem lehet, mert mekkora hülyeség már, hogy püspökkenyér formában készüljön a nápolyi. De én rutinosan figyelmen kívül hagytam az észrevételeket, és láss csodát, másnap reggel első nekifutásra dupla  kóstolóadag fogyott a nem éppen hagyományos külsejű finomságból.   Percek alatt elkészíthető nasi, amellyel aztán remekül lehet villogni a család előtt, csak az a gond, hogy gyorsan fogy. (a recept innen).

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 csomag csokoládé puding
  • 1 tojás
  • 1 csomag ostyalap

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tesszük az apróra tördelt étcsokit, a felkockázott vajat és a cukrot. Vízgőz felett megolvasztjuk az elegyet, majd hozzáadjuk a csoki pudingot, a diót és a tojást. Ezután még 10 percig főzzük a krémet a vízgőz felett. Majd levesszük a tűzről, beletördelünk három ostyalapot, és elkeverjük.

Egy püspökkenyér formát kibélelünk folpackkal, beleöntjük a masszát, a tetejére tesszük a maradék ostyalapokat, formára tördeljük, majd lefedjük folpackkal.

Ennyi, készen vagyunk, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és behabzsoljuk.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!