GasztroBaráth

Túrós-csokoládés tésztalabdák

Igazából teljesen más nasit terveztem összedobni a hosszú hétvégére, aztán vesztemre átlapoztam az e havi Nők Lapja Konyhát, és azonnal szerelembe estem a túrós-csokis zsemlével, vagy valami olyasmivel. Szerencsére minden hozzávaló volt itthon, a család sem zárkózott el a gasztrokalandtól (olyannyira nem, hogy gyorsított ütemben kellett elkészítenem a fotókat, mert már nagyon ették volna a kis labdacsokat), úgyhogy késedelem nélkül elkészítésre került ez az egyszerű, de nagyszerű finomság. Ez most nem egészséges változat, de a fehér lisztet nyugodtan lecserélhetjük tönköly fehér lisztre, a vajat kókuszzsírra, a cukrot akármilyen más édesítőszerre és máris sokkal alakbarátabb lesz a végeredmény. Azt hiszem, nem lesz hosszú életű ez a hirtelen ötletből született nassolnivaló nálunk…

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 5 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 3 ek cukor
  • 1 kis löttyintés citromlé (kb. 1 ek)
  • 5 dkg étcsoki

A tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítés:

Nem kell semmi extrára készülni, egyszerűen csak meglangyosítjuk a tejet, beleteszünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Előkapjuk a kedvenc kelesztőtálunkat, beleöntjük a lisztet (stréberek szitálhatják is, én ehhez túlságosan lusta vagyok), hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat és az élesztős tejet. Ruhaujj felgyűr, tésztát bedagaszt, tiszta konyharuha, langyos hely, kb. 40 perc kelesztés.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk tetszés szerinti nagyságú négyzetekre vágjuk. A töltelékhez valókat nemes egyszerűséggel összekeverjük, és igazságosan elosztogatjuk a kis négyzeteken. Az étcsokidarabokat vagy egyben tesszük a túróhalmok tetejére, vagy ráreszeljük (nálunk fele-fele volt a megoszlás, de ki milyen töményen csokisra szeretné a végeredményt). Ezután összefogjuk a tésztalapok szélét, begömbölyítjük őkelméket és sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket. Tiszta konyharuha, 10 perc pihi, majd felverünk egy tojást, megkenegetjük vele a labdacsok tetejét, és már mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük őket (tűpróba!). Ha langyosra hűltek, indulhat a habzsi-dőzsi. Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!