GasztroBaráth

Borsós-paradicsomos tészta

Rohamléptekkel közeledik a karácsony, a stresszmentes készülődés jegyében elérkezett a mélyhűtő és kamra takarítás ideje, hogy legyen hely az ünnepi ételsorhoz szükséges hozzávalókhoz. Ennek keretében készült ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető finom vega ebéd, amelynek alapjául az szolgált, hogy jól rácsodálkoztam arra, milyen apró kincsek bújnak meg nálam a polcok mélyén. Amikor rábukkantam egy zacskó mirelit zöldborsóra és két hámozott paradicsom konzervre, valamint egy kóbor csomag szarvacska tésztára, eszembe jutott, hogy néhány évvel ezelőtt ezekből a hozzávalókból készítettem már egy finom vacsorát, ezen változtattam most egy keveset és pár perces érdemi melóval isteni ebédet rittyentettem belőle magamnak. Legközelebb annyit változtatnék a receptúrán, hogy a mirelit borsót pár percig előfőzném, mert egy picit kemény maradt, de ennél nagyobb bajom ne legyen. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta (nálam szarvacska volt, de kinek mi tetszik)
  • 20 dkg sajt (trappista, mert azt találtam a hűtőben, de akármilyen fajta megteszi)
  • 40 dkg (2 doboz) hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  • 30 dkg zöldborsó (részemről mirelit)
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • fél csokor snidling (1 tk szárított volt kéznél)
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük,  félretesszük. A sajtot lereszeljük.

Egy közepes lábosban alacsony lángon felhevítjük a főzőtejszínt, levesszük a gázról, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, és krumplinyomóval apróra zúzott hámozott, darabolt paradicsomot.

Egy nagyobb tepsit kivajazunk, beleborítjuk a tésztát, ráöntjük a paradicsomos tejszínt. Mehet rá a zöldborsó, majd a snidling,  a sajt 2/3-a, és jól összekeverjük a cuccot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Langyosra hűtjük, a tetejét megszórhatjuk sajttal (nálam már nem maradt), és már vígan falatozhatjuk is a finom ebédet/vacsorát. A maradékfelhasználás egy nagyon hasznos és ízletes formája. 

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!