GasztroBaráth

Gesztenyetorta sütés nélkül

Apukának nagyon megy a fotózás, ugye? Logisztikai okok miatt ismét rámaradt a fényképezés, mert a mai süti (amiből szegény tesóméknak egyetlen szelet sem jutott, annyira finomra sikeredett) csak félig készült itthon,  a hab a tetejére és a dekoráció már a telken került rá apukám barátnőjének keze által, mire én kiértem Tatára, már hiányzott belőle egy darab (természetesen megkérdezték tőlem, hogy megvárjanak-e vele, de én mondtam, hogy nem kell), vagyis ismét igazi családi összefogással készült ez a finomság. Egy újabb ötperces nasi készült, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni, viharsebesen elkészíthető, mégis különleges desszert. A recept a Kifőztük-ről származik, csak a család szája ízéhez lett igazítva. Vigyázat, nagyon eteti magát a kicsike, egy szelet nem elég belőle!

Sütés nélküli gesztenyetorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 2 dl tej
  • rum
  • 2 csomag babapiskóta
  • 5 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek cukor (vagy ennek megfelelő édesítő, nálunk sorbittal készült)
  • 1 cs habfixáló
  • tortadara

Elkészítés:

A felolvasztott gesztenyepürét villával összetörjük. A puha vajat kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a gesztenyepürét és hozzáadunk 1 kupica rumot. Ezzel a krémmel meg is volnánk.

Előkapunk egy tortaformát (én a kedvenc szívecskésemet használtam, de kinek mi tetszik, ez a mennyiség 26 cm-es tortaformához elegendő), az aljára sütőpapírt teszünk. Egy kisebb tálban a tejhez hozzáadunk 2 kupica rumot. És jöhet a rétegzés: a tortaforma aljára teszünk egy sor rumos tejben megforgatott babapiskótát, mehet rá a krém fele, amelyet jó alaposan elegyengetünk rajta (kevésnek fog kinézni, nem kell kétségbeesni, ez a jó állag!), még egy réteg rumos tejben megforgatott babapiskóta, a krém másik fele, végül egy újabb réteg rumos-tejes babapiskóta.  A tortaforma tetejét alufóliával lefedjük, és mehet a cucc egy éjszakára a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.

Másnap reggel a habtejszínből, a vaníliás cukorból és a cukorból kemény habot verünk a habfixálóval együtt. Szépen elsimítjuk a babapiskótás tortánk tetején, megszórjuk tortadarával, és már indulhat is a habzsi – dőzsi. Gyorsan megvan és isteni finom, igazi nyári desszert, amellyel kevés melóval lehet nagyot villantani a család előtt.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!