GasztroBaráth

Sajtos rúd

Nem kell mindig spéci süti, van az úgy, hogy a kevesebb több, egy ilyen szép tavaszias napon a fenének van kedve órákat alkotni a konyhában, jöhet a minimál recept, amivel kis időfordítással tuti finom kis nassolnivalót lehet alkotni. A sajtos rúd nincs az értékén kezelve, pedig az egyszerű, de nagyszerű kategóriában verhetetlen, érdemes feljegyezni a családi recepttárba ezt a nem túl bonyolult receptet, mert gyorsan lehet vele nagyot villantani a családnak. Nálunk így készül ez a finomság:

Sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pici só

Elkészítés:

A leveles tésztát kibontjuk a csomagolásból, kicsit vékonyabbra nyújtjuk a sodrófával. Felverjük az egyik tojást, megkenjük vele a tésztát, megszórjuk a reszelt sajt felével, majd az egész cuccost félbehajtjuk. Sodrófával egyszer-kétszer általmegyünk a tésztán, hogy laposabb és egyenletesebb legyen, majd megkenjük a másik felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és a pici sót. És már csak a szabászkodás van hátra: a sajtos tésztát felvágjuk csíkokra (cifra szélű célszerszámmal dögösebben néz ki, de sima késsel is elvégezhető a mutatvány), sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk őkelméket, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázat, függőséget okoz!

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!