GasztroBaráth

Kókuszos túrógolyó

Veszélyes dolog szakácskönyvet lapozgatni, mert tuti biztos talál benne legalább egy olyan receptet az ember lánya, amit azonnali hatállyal ki akar próbálnia. Ezúttal is ez történt, Elenora Galasso A mai Róma konyhája című könyvében (véleményem róla itt olvasható) egyetlen másodperc alatt zúgtam bele a kókuszos ricottagolyó receptjébe. Mivel én nem rajongok túlságosan a ricottáért, lecseréltem túróra, és néhány perces melóval viharsebesen összedobtam egy mennyeien finom nasit, amelyből már csak mutatóban akad, mert a családnak nagyon ízlik:-)

Kókuszos túrógolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor (nem mondtam, hogy ez egy egészséges recept, de néha bűnözni is kell, nem igaz?)
  • 4 ek habtejszín
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Egy nagy tálba tesszük a túrót, villával vagy krumplinyomóval jól összenyomkodjuk, majd rászitáljuk a porcukort, hozzáadjuk a habtejszínt és a kókuszreszelékből annyit, hogy formázható masszát kapjunk. Kis kezünkkel összekeverjük a cuccot, és már túl is vagyunk a dolgok érdemi részén.

Már csak annyit kell tennünk, hogy egy tányérra kiborítjuk a maradék kókuszreszeléket, kis golyócskákat formázunk a masszából, jól meghempergetjük bennük, és egy sütőpapírral borított tálcára sorakoztatjuk őket. És jelentem, készen vagyunk, a tálcát bepakoljuk a hűtőbe minimum három órára, aztán elővesszük, és indulhat a habzsi-dőzsi. Egyszerű, gyors, finom – mi kell még? Még egy adag belőle, mert ez nagyon gyorsan elpárolgott…

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!