GasztroBaráth

Gyümölcsös kuszkusz

20160213_115418[1]

Amikor végiglapoztam a Viszlát, cukor, fehér liszt című szakácskönyvet, és megláttam benne a gyümölcsös kuszkusz fényképét, azonnal tudtam, hogy elvesztem.  Mindig is imádtam a különleges ízeket, és eddig meg sem fordult a fejemben, hogy a kuszkuszt édesen is lehet enni. Ráadásul se sütni, se főzni sem kell ezt a finomságot, ami jelen helyzetben (nem bírom a meleget, segítség nélkül nem nagyon tudok tenni-venni a konyhában), szintén hatalmas előny, úgyhogy nem sokat tétováztam, az első adandó alkalommal már estem is neki az elkészítésének. Viharsebesen készen van, nagyon finom és még egészséges is, részemről felvéve a kedvencek közé.

 Gyümölcsös kuszkusz

20160213_115418[1]

Hozzávalók:

  • 25 dkg kuszkusz
  • 1,2 dl kókusztej (részemről meleg víz és kókusztejpor)
  • 50 dkg túró
  • 5 ek (nyírfa)cukor
  • 50 dkg erdei gyümölcs keverék (mirelit)
  • kb. 3 dl víz

Elkészítés:

A vizet felforraljuk (én részemről vízforralót vetettem be az ügy érdekében, de mikró, tűzhely is megfelel a célnak). Egy tálba tesszük a kuszkuszt, felöntjük annyi vízzel, amennyit felvesz (lassan öntsük, ne tocsogjon).

Egy másik tálban (éljen a mosogatógép!) összetörjük a túrót, hozzáöntjük a kókusztejet, hogy jó krémes állaga legyen. És már csak annyi a dolgunk, hogy kevés gyümölcskeveréket adjunk hozzá, majd a túrós elegyet hozzáadjuk a kuszkuszhoz, és készen is vagyunk, mehet egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a kuszkuszt a maradék erdei gyümölcsökkel tálaljuk, és boldog mosollyal arcunkon eleszegetjük. Egyszerű, de nagyszerű finomság!

20160213_115418[1]

Jó étvágyat!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!