GasztroBaráth

Mandulás-mákos sütemény

20160117_101753[1]

Nem kell mindig bonyolult süti, időnként csak egy egyszerű mákos valamire vágyik az ember lánya. De mivel örömmel konstatálja, hogy egyre beljebb kell csatolnia az övét a nadrágján, ezért lehetőség szerint olyan receptet választ, amellyel nem nő a pici poci. Ezért nagyon megörült a nevezett leányzó, amikor a Vidék íze című újságban meglátta ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, ugyanis nem tartalmazott lisztet, ezért szinte teljesen büntetlen élvezetnek minősíthető. Atyai segítséggel gyorsan elkészült, még gyorsabban elfogyott. 

Mandulás-mákos sütemény

20160117_101753[1]

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mandula
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg darált mák
  • 15 dkg (nyírfa) cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 4 tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

Tényleg gyerekjáték  a süti összeállítása: mindent összekutyulunk, és már mehet is a sütőbe, ahol szépen megsül, nekünk már csak a habzsolás marad. Egy nagy tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Egy másik tálban (éljen a mosogatógép!) összevegyítjük a darált mákot a darált mandulával és a sütőporral. A tojásos keverékhez adjuk a mákos elegyet, végül a tejet és a tejszínt.

És ennyi, készen vagyunk a meló ránk eső részével, a többi a sütő dolga. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, felkockázzuk, megszórjuk porcukorral, és már indulhat is a hamizás. Vigyázat, függőséget okoz!

20160117_101753[1]

Jó étvágyat!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!