GasztroBaráth

Kávés csokikrém

20151213_084357[1]

Nem, nem feledkeztem el a blogról, csak jelen pillanatban hangyányit fontosabb az újonnan kiderült klór és egyéb érzékenység kezelése (isteni, le kell cserélni mindent a testápolótól a mosóporig). Ez nem betegség, hanem egy állapot, amivel meg kell tanulni együtt élni, ami nem megy egyik napról a másikra. Vagyis nem mostanában fogom megdönteni a gasztroblogra feltöltött receptek rekordját, de azért időnként rám tör a kísérletezési kedv. Természetesen egyelőre semmi extra, csak egy csokikrém, ami gyorsan megvan, ennek örömére viszont finom. (Recept innen).

Kávés csokikrém

20151213_084357[1]

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2  ek kávé
  • 4 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 6 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A csokit a kávéval vízgőz fölött megolvasztjuk, félretesszük hűlni. 

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot  verünk. A sárgájához adunk 1 ek porcukrot, valamint 1 vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűtött csokit, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. 

A tejszínből a maradék porcukorral és a másik vaníliás cukorral lágy habot verünk, és a 2/3-át hozzáadjuk a csokis krémhez. A maradék 1/3-ot betesszük a hűtőbe. A csokikrémet tálkákba vagy poharakba adagoljuk, egy éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap ráhalmozzuk a félretett tejszínhabot, megszórjuk kakaóval, és már indulhat is a habzsi-dőzsi. Egyszerű, de nagyszerű desszert!

20151213_084357[1]

 Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!