Nagyon szexi, ha egy pasi tud főzni. Már legalábbis szerintem. Ennél már csak az szexibb, ha írni is tud ezen szenvedélyéről, felszabadultan, nem görcsösen, úgy, hogy azonnal összeszalad a nyál a szánkban, és már indulunk is a konyhába, mert kell nekünk most és azonnal! Szatmári Ferenc pontosan ilyen pasi, nagyon kreatív a konyhában, és eszméletlen jó blogot ír Főzelékes Feri címmel, melynek témája nem meglepő módon a főzelék. Ügyes a fiú, nagyon jól kihasznált egy piaci rést, mindannyiunk örömére, hiszen neki köszönhetően újra megszerettük a műfajt, mert ráébredtünk, mennyi lehetőség rejlik benne, és mennyivel többet tud nyújtani, mint az egykor a menzán megutált egyenkaja (bár én ebből a szempontból kivétel vagyok, kiváló szakácsnénik szerették meg velem egy életre pl. a finomfözeléket a tatabányai Dózsa György Általános Iskolában). Tavaly érkezett az első szakácskönyv a témában, amelyből rengeteg receptet kipróbáltam, és mivel egyikben sem csalódtam, nagyon kíváncsian vártam a második felvonást. Nem csalódtam, jobb lett mint, az előző, stílusosabb és érdekesebb.
Feritől a főzelékeket várjuk, amit meg is kapunk, kellőképpen felturbózva, ízgazdagon és izgalmasan, azonban már teszünk egy kis kitérőt a húsos ételek irányába is, persze úgy, hogy azért a zöldségeknek is maradjon tér mellettük. Élmény volt végiglapozni a sajnos túl rövid szakácskönyvet, rendkívül jól sikerült a design, nemcsak a finom ételeket láthatjuk szebbnél szebb, hangulatos képeken, hanem a szerzőt, vagyis Ferit is. Jóval személyesebbre sikeredett ez a darab, mint az első rész, az első könyves gyerekbetegségek szinte teljesen eltűntek belőle, látszik a profi szerkesztés és háttérmunka, mégis megmaradt Ferisnek a stílus, és ez így van jól.
Én úgy látom, a kiadónál komoly brandépítésbe kezdtek, ez a könyv egy sorozat alapja lesz, aminek nagyon örülök, mert a szerző nem egy celeb, hanem egy értékes ember, aki saját maga építette fel a sok tízezres olvasótábort, melynek köszönhetően megvalósíthatta élete álmát, vagyis, hogy abból élhessen, amit mindennél jobban szeret: a főzésből. A szakácskönyvek piaca eléggé telített, ráadásul mindenki karácsonyra időzíti a megjelenést (naná, akkor tudja a legtöbbet eladni belőle, nincs ezzel baj), nem könnyű kitűnni a tömegből. Ferinek mégis sikerült, bárkinek jó szívvel ajánlom az új könyvét, nem fog csalódni benne. Csak azért nem adok rá maximális pontszámot, mert szerintem még lett volna egy kis kraft ebben a könyvben. Amúgy pedig az az összes problémám vele, hogy nem tudom eldönteni, mi legyen a hétvégi ebéd, csirkecomb paradicsomos rizzsel, vagy tarja Kleopátra módra (mert a héten már ettem főzeléket, bocs:-))?
9/10
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: