Ennyit a hosszú hétvégéről, meg gasztrolkodásról. Nem figyeltem oda, és sikerült összeszedni egy fincsi kis kiszáradást, vagyis a program pihenés, olvasás, filmnézés, blogolás, de sütés-főzésről szó sem lehet ilyen körülmények között (a tesómat kellett megkérnem, hogy süsse meg helyettem a tervezett almás pitét, rémes!). Azért nem bírtam a véremmel, összedobtam egy pár perces tiramisut, ami, hogy ne legyen unalmas, ezúttal nem mascarponéval, hanem habtejszínnel és sajtkrémmel készült (recept innen). Mennyei lett!
Hamis tiramisu sajtkrémmel
Hozzávalók:
- egy doboz babapiskóta
- kakaópor a tetejére
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 3 ek porcukor
- 1 ek rum
Babapiskóta mártogatásához:
- 2 dl kávé
- 1 dl tej
- 1 ek rum
Elkészítés:
Roppant bonyolult munka vár ránk ebben a szép őszi időben. Először is a tejszínből kemény habot verünk. Egy kisebb tálban összekeverjük a sajtkrémet, a porcukrot és a rumot, beletesszük a habba, amelyet tovább verünk így még egy ideig, hogy minél keményebb legyen (nem kell rágörcsölni, ha megunjuk, nyugodtan hagyjuk abba).
Egy kisebb tálba tesszük a kávét, hozzáadjuk a tejet és a rumot. Az érdemi melóval meg is lennénk, már csak az összeállítás van hátra. Egy szögletes tálat vagy tepsit kerítünk, az alját kirakjuk a rumos kávés elegyben megforgatott piskótával, mehet rá a krém fele, újabb réteg megforgatott piskóta, majd a krém másik fele. Az egész mehet a hűtőbe egy éjszakára, másnap reggel jól megszórjuk kakaóporral, és más szeletelhetjük és habzsolhatjuk is. Célszerű dupla adagot készíteni, mert nagyon gyorsan párolog!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: