GasztroBaráth

Krémes polenta gombával

20151011_133242[1]

Ebben a mocsok időben valami melengetőre vágytam, és mivel a sütő egy csőtörés elhárítási munkálatai miatt pár napig nem használható, ezért viharsebesen ki kellett találnom valami egyszerűt és nagyszerűt. Mivel felpakoltam gombából a hétvégi bevásárolás során, ezért egyértelmű volt, hogy ez az alapanyag lesz a vasárnapi ebéd fő összetevője. Szerencsére eszembe jutott, hogy már régen kinéztem magamnak egy jó kis receptet a Kifőztük-ből, eljött az ideje, hogy el is készítsem. Semmi extra, csak egy egyszerű gombapaprikás kicsit felturbózott polentával, de ennél több nem is kellett a kis lelkemnek ezen a borongós napon. 

Krémes polenta gombával

20151011_133242[1]

Hozzávalók:

Polentához:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 8 dl víz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • só, bors

Gombához:

  • 1 kg gomba
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk (én így szeretem a gombapaprikást, de akinek jobban tetszik, nyugodtan vágja nagyobb szeletekre a gombát). Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a gombát, hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül puhára főzzük.

A polentához egy közepes lábosban felforraljuk a vizet, beleöntjük a kukoricadarát, néhány perc alatt megfőzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a vajat, sózzuk, borsozzuk.

És már készen is van az ebéd, egy tányérra polentát szedünk, tetszés szerinti gombamenyiséggel tálaljuk, és már eshetünk is neki a finomságnak. 

20151011_133242[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!