Avagy mélyhűtőtakarítás egészségesen és hasznosan. Ebben a mocsok időben egy melengető levesre vágytam (ilyen sem sokszor fordul elő velem, nem igazán vagyok oda a műfajért), ezért gyorsan körülnéztem a konyhában, hogy milyen alapanyagból készüljön. A mélyhűtőben felfedeztem egy szép nagy zacskó zöldségkeveréket, ami már nagyon régen foglalta a helyet, így ez a kérdés gyorsan eldöntetett. Már csak egy gyors recept hiányzott (levesügyben tökéletesen kezdő vagyok), amire hamar ráleltem a Nosaltyn, és már állhattam is neki a főzésnek. Egyszerű, gyors, nagyon finom és kellőképpen melengeti a lelket, nagyon fogy, pedig egyedül pusztítom!
Zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 kg mirelit zöldségkeverék (1 kg tetszés szerinti zöldség)
- 1 db hagyma
- 1 ek cukor
- só, bors
- 5 ek olaj
- 3 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 4,5 l víz (tetszés szerint, én is csak szemmértékre öntöttem bele a vizet a fazékba)
- 20 dkg eperlevél tészta (akármilyen tészta, nekem ez akadt a kezembe)
Elkészítés:
Ha nem mirelit alapanyagot használunk, a zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A hagymát finomra vágjuk.
Egy nagy fazékban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és a zöldségeket, kicsit pirítjuk, majd hozzáöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk. hozzáadjuk a cukrot. Addig főzzük, amíg puhára nem főnek a hozzávalók, ekkor rántást készítünk a lisztből, az olajból és a pirospaprikából (egy kisebb serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzákeverjük a lisztet és a pirospaprikát, és addig kevergetjük, amíg csomómentes nem lesz), nemes egyszerűséggel beleborítjuk a levesbe, hozzáadjuk a tésztát, addig főzzük, amíg meg nem fő, és már készen is vagyunk. Mivel úgysem bírjuk ki, hogy kihűljön, össze fogjuk égetni a szánkat a kóstolással (tapasztalat), de ennyi belefér.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: