GasztroBaráth

Keksztorta

20150912_091937[1]

Az ember lánya nyugodtan eltervezi a hétvégi nasit, ahogyan azt kell, aztán az apukája péntek reggel egy perc alatt felülírja. Nyugodtan olvasgatom a kávémat szürcsölgetve a reggeli híreket, amikor atyám egyszer csak  kiszól a szobából , hogy ezt meg kellene csinálnunk délután. Mondom, mégis mit? Hát ezt a keksztortát. Sütiterv kuka, nincs mese, este közös sütés van. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy atyám összetördeli a kekszet, én összekotyvasztom a csokis krémet, a kettőt összekeverjük, tortaformába beleöntöm, és hatalmas lelkierőről tanúságot téve kibírjuk másnap reggelig a kóstolást. Egyszerű, de nagyszerű desszert, a ronda, de finom kategóriából.

Keksztorta

20150912_091937[1]

Hozzávalók:

– 40 dkg háztartási keksz

– 17 dkg vaj

– 40 dkg étcsoki

– 2 dl habtejszín

– két kupica rum (ízlés szerint)

Elkészítés:

A kekszet darabokra törjük (én a mozsarat szoktam előnyben részesíteni, de a sodrófa vagy a kézzel való tördelés is játszik, kinek mi tetszik). 

Egy közepes lábosba tördeljük a csokit, hozzáadjuk a vajat, alacsony lángon összeolvasztjuk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt. Már csak a kekszet kell hozzákevernünk, és a rumot se felejtsük ki!. 

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, az aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a csokis kekszet, és már mehet is egy éjszakára a hűtőbe az egész hóbelevanc. Másnap szeleteljük és habzsoljuk.

20150912_091937[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!