Az ember lánya nyugodtan eltervezi a hétvégi nasit, ahogyan azt kell, aztán az apukája péntek reggel egy perc alatt felülírja. Nyugodtan olvasgatom a kávémat szürcsölgetve a reggeli híreket, amikor atyám egyszer csak kiszól a szobából , hogy ezt meg kellene csinálnunk délután. Mondom, mégis mit? Hát ezt a keksztortát. Sütiterv kuka, nincs mese, este közös sütés van. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy atyám összetördeli a kekszet, én összekotyvasztom a csokis krémet, a kettőt összekeverjük, tortaformába beleöntöm, és hatalmas lelkierőről tanúságot téve kibírjuk másnap reggelig a kóstolást. Egyszerű, de nagyszerű desszert, a ronda, de finom kategóriából.
Keksztorta
Hozzávalók:
– 40 dkg háztartási keksz
– 17 dkg vaj
– 40 dkg étcsoki
– 2 dl habtejszín
– két kupica rum (ízlés szerint)
Elkészítés:
A kekszet darabokra törjük (én a mozsarat szoktam előnyben részesíteni, de a sodrófa vagy a kézzel való tördelés is játszik, kinek mi tetszik).
Egy közepes lábosba tördeljük a csokit, hozzáadjuk a vajat, alacsony lángon összeolvasztjuk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt. Már csak a kekszet kell hozzákevernünk, és a rumot se felejtsük ki!.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, az aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a csokis kekszet, és már mehet is egy éjszakára a hűtőbe az egész hóbelevanc. Másnap szeleteljük és habzsoljuk.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: