Igazából nem terveztem semmit sem sütni, mégis “kénytelen voltam” műsoron kívül bekapcsolni a sütőt, hiszen egyrészt már megint elfeledkeztem egy szép adag burgonyáról, ami már nagyon a végét járta, másrészt pedig ismét dugig volt a mélyhűtő, valamit fel kellett áldoznom a készletből. Némi töprengés után eszembe jutott, hogy láttam egy jó kis pár perces receptet a Nosaltyn, ami tökéletes megoldást jelentett az én hatalmas problémámra. Viharsebesen el is készült a finom vacsora, el is fogyott annak rendje és módja szerint. Hétköznapi boldogság.
Zöldséges tepsis burgonya
Hozzávalók:
– 1,5 kg burgonya
– 1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék (akármilyen zöldség megteszi)
– 1 ek olaj (a tepsi kikenéséhez)
– 1 tk chili
– 1 tk oreganó
– 1 tk kakukkfű
– 1 tk rozmaring
– só, bors
– 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjástól, enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
A zöldségekhez hozzáadjuk a chili-t, az oreganót, a kakukkfüvet, a rozmaringot, és kevés vízzel, alacsony lángon roppanósra pároljuk.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk. A burgonyát meghámozzuk, a felét belekarikázzuk a tepsibe, mehet rá a zöldség fele, újabb burgonyaréteg, a tetejére pedig a zöldség másik fele. Már csak annyi a dolgunk, hogy megszórjuk reszelt sajttal az egészet, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egyszerű, gyors, és nagyon finom!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: