GasztroBaráth

Zöldséges tepsis burgonya

20150830_162935[1]

Igazából nem terveztem semmit sem sütni, mégis “kénytelen voltam” műsoron kívül bekapcsolni a sütőt, hiszen egyrészt már megint elfeledkeztem egy szép adag burgonyáról, ami már nagyon a végét járta, másrészt pedig ismét dugig volt a mélyhűtő, valamit fel kellett áldoznom a készletből. Némi töprengés után eszembe jutott, hogy láttam egy jó kis pár perces receptet a Nosaltyn, ami tökéletes megoldást jelentett az én hatalmas problémámra. Viharsebesen el is készült a finom vacsora, el is fogyott annak rendje és módja szerint. Hétköznapi boldogság.

Zöldséges tepsis burgonya

20150830_162935[1]

Hozzávalók:

– 1,5 kg burgonya

– 1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék (akármilyen zöldség megteszi)

– 1 ek olaj (a tepsi kikenéséhez)

– 1 tk chili

– 1 tk oreganó

– 1 tk kakukkfű

– 1 tk rozmaring

– só, bors

– 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát héjástól, enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük.

A zöldségekhez hozzáadjuk a chili-t, az oreganót, a kakukkfüvet, a rozmaringot, és kevés vízzel, alacsony lángon roppanósra pároljuk.

Egy nagyobb tepsit kiolajozunk. A burgonyát meghámozzuk, a felét belekarikázzuk a tepsibe, mehet rá a zöldség fele, újabb burgonyaréteg, a tetejére pedig a zöldség másik fele. Már csak annyi a dolgunk, hogy megszórjuk reszelt sajttal az egészet, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Egyszerű, gyors, és nagyon finom!

20150830_163259[1]

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!